Kırıkkale Model Şehir Olma Yolunda

Kırıkkale Model Şehir Olma Yolunda

Türkiye’de savunma sanayiinin kemiği olan Kırıkkale, son 10 yılda yaşadığı değişim ve gelişmeler ile birlikte dikkatleri üzerine çekiyor.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın sosyal belediyeciliğin adresi haline getirmeye çalıştığı Kırıkkale’ye kazandırılan Bilim Merkezi bütün yaş gruplarının dikkatini çekiyor. 

BİNLERCE ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI 

Kırıkkale 2014 yerel seçimleri ardından yaşadığı değişimler ile dikkat çekmeye başlıyor. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın istikrarlı ve plânlı bir şekilde yürüttüğü Kırıkkale Belediyesi Model şehir olma yolunda ilerliyor. Akıllı Kavşaklar, Belediye Otobüsleri, Köprülü Kavşak, Parklar, Yeşil Alanlar, yeni açılan imar alanları ve Bilim Merkezi gibi şehre kazandırılan bir çok yatırım şehrin dikkatini çekiyor. Bunlar içinde en önde gelen yatırımlardan biri de şehrin çocuklarına, bilime meraklı gençlerine yönelik yapılan Bilim Merkezi. Kırıkkale Bilim Merkezi açıldığı günden bu tarafa binlerce genci, öğrenciyi ağırlayarak dikkatleri üzerine çekiyor. 

KIRIKKALELİ FARKLI YAŞ GRUPLARINDA Kİ ÇOCUKLARI BİR ARAYA GETİRİYOR

Farklı yaş gruplarından ve farklı bilgi birikimine sahip gençleri bilim ile buluşturmayı hedefleyen Kırıkkale Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiyi ulaşılabilir bir hale getirdi. Kırıkkalelilerin gözünde bilim ve teknolojinin önemini artırmayı amaçlayan; Bilim Merkezi deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden merkez. Sessiz ortamlarda, cam vitrinlerin ardında sergilenen, dokunulması yasak objelerden oluşan klasik müze kavramının aksine bilim merkezleri ziyaretçilere aktif şekilde gezebilecekleri, dokunabilecekleri, deneyebilecekleri sergiler ve dinamik ortamlar sunmakta. 

DİNAMİK YAPISIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Kırıkkale Belediyesi ile ASELSAN ortaklığı ile hayata geçirilmiş bir proje olan Kırıkkale Bilim Merkezi, İç Anadolu’nun en büyük Bilim Merkezi. Belediye Nikah Salonu yanında Yeni Mahalle’de çok geniş alan üzerinde yer almakta olan Bilim Merkezi dinamik yapısıyla dikkat çekiyor. 

KIRIKKALE BİLİM MERKEZİNDE NELER VAR?

Kırıkkale Bilim Merkezinde, yaklaşık 250 deney düzeneği ve özel tasarım galerilerin yanı sıra  bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyeler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapıldığı bilim sahnesi, sergi alanları, kütüphane, araştırma ofisleri, bilim kafe yer almakta.

Kırıkkale’de yaşayan bütün ilköğretim öğrencilerinin yanı sıra Üniversite öğrencilerinin okul dışı zamanlarında faydalanabileceği merkez olan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi Çocukların bilgiye kolay ulaşmasını sağlayan internet ve bilişim sınıfları, güncel ve klasik Türk ve dünya bilim insanlarının örneklerinin bir arada bulunduğu zengin bir kütüphane, güler yüzlü ve çözüm odaklı eğitmenler ile hizmet vermekte. 

KIRIKKALE DIŞIN ÖĞRENCİLER AĞIRLIYOR

Kırıkkale’nin yanı sıra çevre illerden de öğrenciler ağırlayan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi son olarak Samsun’dan gelen bir grup genci de ağırlayarak onlara bilim dolu zaman geçirmelerini sağladılar. Hafta sonları düzenlediği farklı bilim etkinlikleri ile öğrencilere faydalı fakit geçirmelerini sağlayan Kırıkkale Bilim Merkezi ailelerinde çocuklarını gönül rahatlığı ile emanet ettikleri yer oldu. 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız