Kırıkkale Lisesi’nden uluslararası proje

Kırıkkale Lisesi’nden uluslararası proje

Kırıkkale Lisesi 2021/2022 eğitim öğretim yılında da öğrencilerinin akademik ve sosyal alanda başarılarını arttıracak yenilikçi eğitim yaklaşımlarına uygun proje tabanlı çalışmalarına devam ediyor.

Kırıkkale Lisesi 2021/2022 eğitim öğretim yılında da öğrencilerinin akademik ve sosyal alanda başarılarını arttıracak yenilikçi eğitim yaklaşımlarına uygun proje tabanlı çalışmalarına devam ediyor.

100’Ü AŞKIN ÖĞRENCİ BERABER ÇALIŞACAK

Kırıkkale Lisesi matematik öğretmemi Dr. Nevin Bilgiçli’ nin kuruculuğunu yaptığı uluslararası eTwinning matematik projesi “Everyday Math” (Günlük matematik) çalışmaları Ekim ayında başladı. Bu projede 3 kıtadan, 7 ülke (Türkiye, Çekya,  Slovakya, Portekiz, Hırvatistan, Fransız Guyanası, Kuzey Makedonya), 8 okul ve 100’ü aşkın öğrenci beraber çalışacak.

MATEMATİK DERSİNE KARŞI MOTİVASYON

Ekim 2021- Nisan 2022 arasında devam edecek bu projede öğrenciler her ay matematiğin farklı bilim alanlarındaki ve günlük yaşamdaki uygulamaları üzerine ortak çalışmalar yapacaktır. Projede öğrenciler ulusal ve uluslararası takımlar halinde çalışarak matematiğin kullanıldığı özgün tasarımlar oluşturacaklar, eğitsel oyunlar oynayacaklar , online İngilizce sunumlar yapacaklar, online yarışmalara katılacaklar.

BECERİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ BEKLENİYOR

Bu ortak çalışmalar neticesinde sanal ve gerçek sergiler, proje panoları, e-kitaplar vb. pek çok ortak ürün oluşturulacak. Bu sayede öğrencilerin; matematik dersine karşı motivasyonlarının artması, günlük yaşamlarında matematiksel düşünme ve problem çözme becerilerini kazanmaları, yabancı dil ve bilişim alanındaki becerilerini geliştirmeleri ve yabancı ülkelerde akranları ile kültür alışverişi yaparak iletişim becerilerini geliştirmeleri bekleniyor.

ÖĞRENCİLER 21. YÜZYIL BECERİLERİNİ KAZANACAK

Okul müdürü Basri Başat konu ile ilgili olarak: MEB tarafından desteklenen ve ortak ülkelerin ulusal destek servisleri tarafından onaylanarak başlatılan eTwinning projeleri öğrencilerin 21.yüzyıl becerilerini kazanarak çağa uygun biçimde yetişmeleri için oldukça önemlidir. Bu nedenle okul olarak öğrencilerimizin bu ve benzeri proje tabanlı çalışmalarda yer almasını destekliyor ve onlara bu alanda fırsatlar yaratmaya gayret ediyoruz. Bu projeyi okulumuz adına oluşturan matematik öğretmenimiz Dr. Nevin BİLGİÇLİ’ ye ve projede görev alacak 10. ve 11. sınıflardan 30 öğrencimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız