Kırıkkale İli Alt Havza Belirleme ve Ürün Deseni Oluşturma Çalışmaları Tamamlandı

Kırıkkale İli Alt Havza Belirleme ve Ürün Deseni Oluşturma Çalışmaları Tamamlandı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında bölge ekolojisine uygun, ekonomik açıdan bölgeye katkı sağlayacak ürün deseni belirlenmesi amacıyla il düzeyinde alt havza çalışma

ÇALIŞMALAR ÖNEMLİ

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Tuncer Kalkay, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürsel Doğan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, İlçe Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personeli, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Personellerinden Ziraat Mühendisi Ayfer Taşcan, İlkay Çağlar, Avni Kaya’nın katıldığı toplantının ilk gününde, Tarım Havzaları Daire Başkanı Tuncer açılışta bir konuşma yaparak yapılan bu çalışmanın önemini vurguladı ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

TARIMSAL FAALİYETLER ENTEGRE BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEK

İl Müdür Vekili Gürsel Doğan yaptığı açılış konuşmasında, “İlimiz tüm ilçeleri ile birlikte 27 No’lu Orta Kızılırmak Havzası içerisinde yer aldığını, tarım havzalarının oluşturulması ile tarım politikalarının, geliştirilmesine yönelik olarak tarımsal ürün ve üretimin planlaması yapılabileceğini, tarımsal faaliyetlerin entegre bir şekilde yürütüleceğini, desteklenmesi, örgütlenmesi, tarım politikalarının geliştirilmesine yönelik olarak ürün ve üretim planlaması yapılabileceğini belirtti. Konuşmasının devamında, projenin tamamlanmasıyla beraber tarımsal üretimimizin reel olarak belirlenebileceğini, ürün açığı, ürün fazlalığı, arz talep dengesizliği gibi sıkıntılar yaşanmayacağını, neyi ne kadar üreteceğimizi bilerek rasyonel planlamalar yapılabileceğini vurguladı.

AKADEMİSYENLER DE KATILDI

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Hayrettin Kendir, Prof. Hatice Dumanoğlu, Dr. Güray Akdoğan, Ahi Evran Üniversitesinden Yrd. Doç. Sebahattin Yılmaz, Yrd. Doç. İsmail DEMİR, Yrd. Doç. Nurullah Acır, TAGEM’den Kadir Aytaç Özaydın, Metin Aydoğdu, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan Yrd. Doç. Taşkın Erol, Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulu’ndan Yrd. Doç. Kamil Kara, Öğretim Görevlisi G. Nursal Koca’nın katıldığı toplantının 2. ve 3. Oturumlarına da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda devam edildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü