Kırıkkale gelişen bir şehir

Kırıkkale gelişen bir şehir

Kırıkkale?ye gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ?Türkiye şimdi daha onurlu, daha itibarlı bir ülke. Vatandaşlarımız ülkesiyle gurur duyuyor? diye konuştu.

BEDELLİ HAFTAYA BELLİ OLACAK

Beraberinde AK Parti Milletvekili, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MKE Kurumu Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu ile birlikte Kırıkkale`ye gelen Bakan Yılmaz`ı, Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Serdar Bayrakçıoğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile il müdürleri, Valilik önünde karşıladı. Bakan Yılmaz, Vali Hakan Yusuf Güner`i makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz, ziyarette, bir gazetecinin "Bedelli askerlikte yaş sınırı ne olacak?" sorusuna "Sayın Başbakanımızın bir açıklaması var, önümüzdeki hafta kesinleşecek" yanıtını verdi. "Vicdani ret düzenlemesi sonrasında zorunlu askerlik kaldırılıyor mu?" sorusu üzerine de Yılmaz, şunları kaydetti:

 

ZORUNLU ASKERLİK DEVAM EDECEK

 ?Dün Adalet Bakanımız açıkladı. Türkiye`de bazı kimseler `biz askerlik yapmayacağız` demiş. Yasalarımıza göre askerlik yapmayanın hapis cezası var, hapis cezasını çekmiş tekrar çıkmış, `tekrar yapmayacağım` diyor. Bunun üzerine tekrar ceza vermişiz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi aynı suçtan dolayı birden fazla ceza verilmesini sözleşmenin ihlali olarak görmüş. Dolayısıyla zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok. Zorunlu askerlik devam edecek. Zorunlu askerlik sadece bizde değil Avrupa`nın birçok ülkesinde var. Bunu hukuk aykırı bulmamıştır. Dolayısıyla zorunlu askerlik devam edecek. Peki yapılan çalışma nedir? Onu dün Adalet Bakanımız açıkladı, bir suçtan dolayı ömür boyu adeta müebbette varan gibi yine hapis, bunun kaldırılması yolunda cezanın teke indirilmesi yolunda düzenleme var. İnşallah bizim arkadaşlarla Adalet Bakanlığındaki arkadaşlar bir araya gelerek çalışma yapacak, durum bundan ibaret"

 

HER TÜRLÜ KATKIYI VERECEĞİZ

Bakan Yılmaz, balıkçı ağlarına takılan İsrail`e ait insansız hava aracının bulunmasıyla ilgili olarak ise "Arkadaşlar bakıyorlar, bir çalışma bize getirecekler. Ondan sonra değerlendirme yapacağız" dedi. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, bakan İsmet Yılmaz`a kent ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun fabrikasıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Yılmaz ardından Kırıkkale Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile görüşen Bakan Yılmaz, 40 yıldır Kırıkkale`yi tanıdığını ve nereden nereye geldiğini çok iyi bildiğini söyledi. Kırıkkale`nin özellikle son dönemde oldukça gelişmiş bir kent haline geldiğini ifade eden Yılmaz, "Daha da gelişmesi için gayret göstereceğiz ve her türlü katkıyı vereceğiz" dedi.

 

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Belediye Başkanı Korkmaz, Bakan Yılmaz`ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kentte Türkiye`nin gelişmesine paralel olarak yaptıkları projelerle bir gelişim çabası içinde olduklarını ifade eden Korkmaz, kentin Türkiye`de yavaş yavaş bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Korkmaz, kentte yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Hükümet Konağını müze olarak düzenlemek istediklerini belirten Korkmaz, bu konuda Bakan Yılmaz`dan destek istedi. Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, anı defterini imzaladı.

 

MİLLET NE YAPARSA DOĞRU YAPAR

Bakan Yılmaz AK Parti İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu söyledi. Seçim öncesinde vatandaşlardan demokrasinin güçlenmesi için hangi partiye olursa olsun mutlaka oy kullanmalarını istediklerini ifade eden Yılmaz, kendilerinin farklı olarak "AK Parti`ye oy verirseniz Türkiye güçlenir" dediklerini anımsattı.

 

VATANDAŞIMIZ GURUR DUYUYOR

Seçimde Türkiye`nin yüzde 90`ının sandığa gittiğini bildiren Yılmaz, "Halkımız hem demokrasiyi hem de Türkiye`yi güçlendirdi. Millet ne yaparsa doğru yapar. Onun için şöyle dedik: Yeter söz milletin, karar da milletindir" diye konuştu. Yılmaz, AK Parti hükümeti olarak 74 milyonu kucaklayarak, vatandaşların sıkıntılarını ortadan kaldırmaya çabaladıklarını belirtti. "Yüce dağın tepesindekiler ne kadar yüksekte olduklarını bilemezler" diyen Yılmaz, Türkiye`nin büyüklüğünün ve geldiği noktanın yurt dışından daha iyi göründüğünü kaydetti. Bakan Yılmaz, "Türkiye şimdi daha onurlu, daha itibarlı bir ülke. Vatandaşlarımız ülkesiyle gurur duyuyor" dedi. AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir de seçim öncesi kentte yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

TESİSLERİN AÇILIŞINI YAPTI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ziyaretlerin ardından Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKE) geçerek fabrikalarında atölye, bina ve tesis açılışı yaptı. Ağır Silah ve Çelik Fabrikasına ait atölyelerde incelemelerde bulunan Yılmaz, dövme atölyesinde dikey ısı işlem tesisini açtı. Yılmaz, daha sonra aynı fabrikaya ait top montaj atölyesini hizmete soktu. Fabrika işçileriyle bir süre sohbet eden Yılmaz`a, fabrikada üretilen silahlar tanıtıldı. MKE`nin mühimmat fabrikasına geçerek buradaki çalışmaları yerinde izleyen Yılmaz, yeni Ar-Ge binasının da açılışını gerçekleştirdi.

 

HAVA ARACININ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Yılmaz, bir gazetecinin, "İncirlik`e yerleştirilen insansız hava araçlarının çalışma sisteminin nasıl olacağı ve silah taşıyıp taşımayacaklarını" sorması üzerine, "Sözleşme imzalandı. Sözleşmeye bir bakalım, inceleyelim. Eksik bilgi vermeyelim, ondan sonra açıklama yapabiliriz" dedi. Bakan Yılmaz`a, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can ile Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu da eşlik etti. Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra MKE tesislerinde öğle yemeği yedi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ