Kırıkkale esnafı çok mu zengin?

Kırıkkale esnafı çok mu zengin?

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer çağrıda bulundu : Kırıkkale Esnaf Odası, Berberler, Terziler, Bakkallar, Lokantalar, Kasaplar, Manavlar AKP'li, CHP'li, SAADET Partili birlik olalım Acemi Birliği getirelim.”

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer çağrıda bulundu : “Kırıkkale Esnaf Odası, Berberler, Terziler, Bakkallar, Lokantalar, Kasaplar, Manavlar AKP’li, CHP’li, SAADET Partili birlik olalım Acemi Birliği getirelim.”

Kırıkkale esnafı çok mu zengin?

Milli Savunma Bakanlığının büyükşehirlerdeki bazı acemi birliklerin Anadolu`daki şehirlere taşınması projesinde Kırıkkale hayal kırıklığına uğradı. Konu hakkında düzenlediği basın toplantısı ile açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, acemi birliklerin ilimize gelmemesini eleştirirken Kırıkkale esnafının çok mu zengin olduğuna dikkat çekti.

ESNAF CANINA KIYDI

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer Derya Alabalık’ta basın mensupları ile bir araya geldi. Acemi birlik projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Göçer “ İlimizdeki esnaf kardeşlerimizin durumu perişan haldedir. Gerek kredi borcu, gerek yüksek faiz gerekse lüzumsuz ve keyfi çıkartılan birçok vergi ödemeleri yüzünden ilimizde son on yılda onlarca esnaf kardeşimiz kepenk kapatmış, iflas etmiş ve ne yazık ki bazı esnaf kardeşlerimiz canına kıymış intihar etmişlerdir” diye konuştu.

İŞLERDE DÜŞÜŞ VAR

Başkan Göçer açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Özellikle ilimizde peş peşe açılan büyük alıveriş merkezleri ve büyük şirketlerin kurduğu marketler zinciri dolayısıyla,  ne yazık ki mahalle bakkalı nostaljimiz son bulmuştur.  Ve yine fabrikadan halka satış diyerek büyük alışveriş merkezlerindeki bazı marka mağazaları da tekstil giyim ve konfeksiyon üzerine iş yapan esnaf arkadaşlarımızı derinden etkilemiştir. Ayrıca elektronik ve iletişim alanında faaliyet gösteren esnafımızın da işlerinde gözle görülür bir düşüş vardır.”

EKONOMİ CANLANACAK

“Tabii bu büyük firmalar direk fabrikadan aldıklarından ve de çok fazla sipariş verdiklerin dolayı düşük fiyata alıp düşük fiyata satarak küçük esnafımızı zarara sokmaktadırlar. Milli Savunma Bakanlığı`nın büyükşehirlerdeki askeri acemi birliklerin Anadolu`ya taşınması projesiyle Ankara, İstanbul ve İzmir`deki `acemi` birlikler küçük şehirlere taşınacak. Böylece küçük illerin ekonomisi canlandırılacak. ACEMİ SANAYİSİ olarak adlandırılan proje ile taşrada işsizlik azalacak, istihdam artırılacak. 10-15 bin kişilik acemi birlikleri Anadolu şehirlerinin özellikle esnafının yüzünü güldürecek.” 

ESNAF ÇOK MU MUTLU?

“Son günlerde Ulasal basınımızda çıkan bu haberler de 17 tane vilayet isminin arasında ne yazık ki Kırıkkale’mizin adı bulunmamaktadır. İç Anadolu’muzda Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Çankırı ve diğer illerdeki esnaf perişanda Kırıkkale esnafı çok mu mutlu çok mu zengindir.  Şimdi soruyorum buradan Sayın Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal Bey bu acemi birliklerinin dağıtılması kararına imza atarken içerisinde Kırıkkale’mizin olmaması hiç mi dikkatinizi çekmedi?”

KÖKSAL ‘İMZAYI NASIL ATTIN’

“Milli Savunma Komisyon Başkanı olarak Kırıkkale’yi eklemeyi hiç düşünmediniz mi? Kırıkkale esnafının içler acısı durumunu bilmiyor musunuz? Sayıları 10-20 bin arasında olan acemi asker sayısının Kırıkkale ekonomisine yapacağı katkıyı hiç hesapladınız mı? Doğru ya zaten 30 yılı aşkın süredir zaten Kırıkkale’mizden uzaktınız siz nerden bilirsiniz kasap Ahmet’i, terzi Mahmut’u,  manav Halit’i?”

ATALAY, ‘ESNAFA DA KUCAK AÇ!’

“Yine buradan seslenmek istiyorum.  Kırıkkale Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Beşir bey Habur sınır kapısından giriş yapan PKK’ya kucak açan Beşir bey. Bir kucakta Kırıkkale esnafına açamaz mısın? Sözde çözüm süreci bahanesiyle eli kanlı eşkıya ve onların destekçilerine verdiğin destek ve hoşgörüyü Kırıkkale esnafına gösteremez misin? Her  platformda savunuculuğunu yaptığın destek verdiğin öncülüğünü yaptığın  sözde çözüm süreci gerçekte ihanet süreci yerine Kırıkkale kalkınma süreci veya esnaf destek açılımı yapamaz mısın?”

KIRIKKALE SEVDALISIYIZ

“Sayın Beşir Bey, gelin Kırıkkale’miz için esnafımız için güzel bir açılım yapın ilimiz için bir kalkınma açılımı başlatın ve hükümetteki ağırlığınızı ortaya koyun getirin ilimize bir acemi birliğini bizde MHP Partisi Kırıkkale il teşkilatı olarak sizleri alkışlayalım Kırıkkale adına esnafımız adına alkışlayalım. Bizler körü körüne siyaset yapmayız her şeye muhalefet etmeyiz ülkemiz ve milletimiz için çıkan her güzel şeyde sonuna kadar destek olur yanında oluruz. Biz milliyetçi bir partiyiz vatanımızı milletimizi canımızdan çok severiz doğru ama milliyetçilik önce memleket sevgisiyle yurt sevgisiyle başlar. Onun için biz önce Kırıkkale Milliyetçisiyiz, Kırıkkale sevdalısıyız.”

BİRLİK OLALIM

“Son olarak diyorum ki Sayın Kırıkkale Esnaf Odası, Berberler, Terziler, Bakkallar, Lokantalar, Kasaplar, Manavlar AKP’li, CHP’li, SAADET Partili hangi partiden hangi bölgeden olursa olsun tüm esnaf kardeşlerimiz bu acemi askerlerimiz tüm alış verişlerini sizden yapacak sizden alacak siz kazanacaksınız, siz kazandıkça Kırıkkale’miz kazanacak.  Gelin birlik olalım, komisyon kuralım, Kırıkkale’miz için onun menfaatleri için güç olalım sesimizi Ankara ya duyuralım ve Kırıkkale’mize bir Acemi Birliği Getirtelim” dedi. Düzenlenen basın toplantısına MHP İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek, Ülkücü İşçiler Derneği Şube Başkanı Abdullah Ateş ve partililer katıldı. 



sait
20.08.2013 00:10:31
Bir acemi birliğinde kim bilir kaç rütbeli, memur, işçi görev yapıyor. Tugay seviyesindeki bir birlikte en üst rütbeli Tuğgeneralden Uzman onbaşıya kadar asker olur. Bunun dışında memur, işçide olabilir. Onların haricinde usta birliği olarak acemi birliklerinde askerlik yapan er-erbaşlarda var. Ve binlerce acemi er. Bunlardan 90 gün eğitim alanların çarşı izni felanda oluyor. Binlerce askerin çarşıya çıktığını varsayın. Çok büyük bir güç olacaktır. Yemin törenlerinde binlerce ailede şehre gelecektir. Her tertip yemininde binlerce ailenin ziyarete geldiğini düşünün. Bunun dışında birlikte binlerce asker olacağı için her gün onlarca askerin ziyaretçileri gelecektir. Bunlarında en aşağı şehirden zaruri ihtiyaçlarını alacağını düşünün. Alın size bir büyüme formülü :)

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ