Kırıkkale de Ahilik Pilavı Dağıtıldı

Kırıkkale de Ahilik Pilavı Dağıtıldı

Kökeni yüzyıllar öncesine dayanan Ahilik Kültürü Kırıkkale’de coşkuyla yaşatıldı.

Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüş ile başlayan “Ahilik Haftası” kutlamalarında Kırıkkale Belediyesince vatandaşlara bin kişilik Ahilik Pilavı dağıtıldı.

Türk İslam Tarihinde Önemi Ayrı

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği işbirliği ile düzenlenen Ahilik Haftasında programı, Kırıkkale Belediyesi önünden mehteran eşliğinde yürüyüş ile başladı. Yürüyüşe, Kırıkkale esnafı ve vatandaşlar katıldı. Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ahilik kültürünün Türk-İslam tarihinde önemli bir yere olduğunu vurguladı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı burada yılın kalfasına ödülünü taktim etti.

Bin Kişilik Yemek

Şed kuşatma ve başarılı esnaflara sertifikaların verilmesi ardından düzenlenen tiyatro gösterileri ile son bulan Kültür Merkezi programı sonrası Cumhuriyet Meydanına geçen kutlama heyeti burada esnaf çadırlarını ziyaret etti. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş kalaycılık ve ahşap oyunca sergileri ilgi topladı. Program sonrası bir gelenek haline gelen Ahilik Pilavı Kırıkkale Belediyesince vatandaşlara dağıtıldı. Bin kişiye Ahilik Pilavı dağıtan Kırıkkale Belediyesi, Nur Camiinde düzenlenen program sorası da cemaate tatlı ikramında bulundu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız