Kırıkkale Belediyesi'nden Su Açıklaması

Kırıkkale Belediyesi

Belediyeden yapılan açıklamada, Kesik Köprü Barajı’nda yosunlaşma oranlarında artış olduğu bu durumun ise koku ve tat değişikliğine neden olduğu belirtildi.

Şehrimizin tamamında olmamak ile birlikte kısmi mahallerde musluklardan akan suda koku olduğu yönünde tarafımıza şikâyetler gelmesi sebebiyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, özellikle kurak geçen kış ayı nedeniyle şehrimize su temin etmiş olduğumuz Kesik Köprü Barajında yosunlaşma oranlarında artış olduğu gözlenmektedir. Bu durumun; tesislerimizde üretilen suyun kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan kalitesine olumsuz bir etkisi olmamakla birlikte, bahse konu durum, koku, tat gibi estetik parametrelerde değişkenliğe sebep olabilmektedir.

Şikâyete konu olan bölgelerden gerek Belediyemiz ekiplerince gerekse İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizce sürekli numuneler alınmakta ve analizler yapılmaktadır. Türk Standartları ve uluslararası standartlar (Dünya Sağlık Teşkilatı, Çevre Koruma Ajansı, Avrupa Birliği) çerçevesinde yaptığımız analizler neticesinde, suyun kullanılabilirliğine engel olacak hiçbir Veriye rastlanılmamaktadır.

Sıcaklıkların ve su tüketiminin oldukça yükselmeye başladığı bu günlerde ekiplerimiz her zamankinden daha fazla gayret ve özen ile çalışmalarını sürdürmekte, Kırıkkale’mize düzenli ve kesintisiz olarak sağlıklı suyu ulaştırmak için tedbirlerini almaktadır. Musluk sularında ki koku depolarımızda yaptığımız ilave klorlama/dezenfeksiyon işlemi ile kısa sür içerisinde sona ermesi beklenmektedir.

Kamuoyunun Bilgisine Saygıyla Duyurulur.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız