Kırıkkale Belediyesinden Dezenfeksiyon Tüneli

Kırıkkale Belediyesinden Dezenfeksiyon Tüneli

TÜM ARAÇLAR DEZENFEKTE EDİLECEK

Kırıkkale Belediyesinden Dezenfeksiyon Tüneli

Kırıkkale Belediyesi, özellikle Koronavirüsün yol açtığı hastalık sebebiyle yaşanan tedirginlikleri en aza indirmek için şehirde yürüttüğü dezenfeksiyon işlemlerini genişleterek şehirdeki tüm araçları dezenfeksiyona tabi tutuyor.

Hastalıkların en çok yayılma riski taşıdığı toplu ulaşım araçlarında, ticari araçlarda, servis araçlarında ve belediye hizmet araçlarında dezenfeksiyon işlemini aralıksız sürdüren Kırıkkale Belediyesi, “Araç Dezenfeksiyon Tünelini” de hizmete açtı. İlk olarak Kırıkkale’deki tüm ambulanslar dezenfeksiyon tünelinden geçirilirken, profesyonel ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalarda, sisleme yöntemiyle, gümüş bal hidrojen peroksit kullanılarak tam dezenfeksiyonla insan sağlığına zarar vermeden, su bazlı ürünler kullanılıyor.

7/24 kent genelinde dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, hizmete aldıkları dezenfekte tünelinde ilk olarak ambulansları dezenfekte ettiklerini belirterek, “Araçların, dezenfektan maddelerle içini ve dışını dezenfekte eden tüneli faaliyete geçirdik. İlk olarak da ambulanslarımızı bu tünelde dezenfekte ettik. Sadece ambulanslarımız değil, aynı zamanda toplu taşıma araçlarımızı da buraya getirerek dezenfekte işlemi yapıyoruz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızın şahsi araçları da belediyemiz tarafından ücretsiz olarak dezenfekte edilecek. İnşallah bu tür tedbirlerle kısa zamanda bu virüsü yeneceğiz ve normal hayatımıza döneceğiz” dedi.

Başkan Saygılı, “Ben bir defa daha sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kırıkkale’de vatandaşlarımız, valimizin başkanlığında yapılan Pandemi Heyetinin almış olduğu kararla ‘evde kal’ çağrısına büyük bir oranda uyuyorlar. Kırıkkale, emekli nüfusunun çok olduğu bir şehir. Ben bir defa da bütün Kırıkkaleli hemşerilerimizin evde kalmaları konusunda duyarlı olmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü