Kırıkkale Belediyesinden bir müjde daha

Kırıkkale Belediyesinden bir müjde daha

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDEN ABONE AÇMA ÜCRETİ ALINMAYACAK

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDEN ABONE AÇMA ÜCRETİ ALINMAYACAK

Kırıkkale Belediyesinden bir müjde daha

Kırıkkale Belediye Meclisi Temmuz Ayı 4. Oturumunu Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kırıkkale Belediyesinin 2019 Mali Yılı Kesin Hesap Cetveli onaylanırken şehit aileleri ve gazilerden su abonelik açma ücreti alınmaması oy birliğiyle karara bağlandı.

Kırıkkale Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantıları devam ediyor. 4. olağan toplantısı 3. Birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Saygılı, toplantı öncesi yapmış olduğu konuşmada, Kırıkkale tarihinde üzücü bir olay olarak yer alan 3 Temmuz patlamalarının yıl dönümü olduğunu belirterek “Şehrimizin yaşadığı bu acı olayın yıl dönümü. Bu vesile ile hayatını kayıp eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha ülkemize ve şehrimize böyle bir acıların yaşamamasını yüce Allah’tan diliyorum” dedi.

Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı’nın konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Mobil Parkomat Makinelerinin kurulması ve işletilmesi, Şehit ve Gazi ailelerinden su abone açma ücreti alınmaması ve 2019 Mali Yılı Kesin Hesabının oylanması konuları ele alındı.

Toplantıda söz alan Belediye Meclis Üyesi Gazi Yusuf Baran, şehit ve gazi aileleri adına Başkan Saygılı’ya teşekkür ederek, Kırıkkale Belediyesinin şehitlerin hatıralarını canlı tuttuğunu, unutulmamaları için parklara, üst ve alt geçitlerle sokak ve caddelere isimlerinin verilmesinin şehit ailelerine güç ve moral verdiğini söyledi.

Baran “Geçtiğimiz günlerde babalar günü vesilesiyle sayın başkanımız tarafından tüm şehit babalarımız telefonla arandı, tek tek evleri belediye ekiplerimizce ziyaret edilerek başkanımızın selamıyla birlikte hediyeleri ulaştırıldı. Tüm şehit ve gazilerimiz adına kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da, şehit yakınlarının ve gazilerin baş tacı olduğunu belirterek, her zaman yanlarında olduklarını, bu gün de su aboneliği açtıracak olan şehitlerin birinci derece yakınlarından ve gazilerden abonelik ücreti alınmamasını gündeme getirerek belediye meclisince oyladıklarını ifade etti.

Meclisin bir önceki toplantısında da Gündoğdu Mahallesi 1572 nolu sokağın adının Şehit Akın Ergün Sokak; Kaletepe Mahallesi 1046 nolu sokağın adının Şehit Ali Şahin Sokak; Bağlarbaşı Mahallesi 907 nolu sokağın adının Şehit Bayram Dinçsoy Sokak; Kaletepe Mahallesi 1075 nolu sokağın adının da Şehit Kadir Karakulak Sokak olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edilmişti.

Öte yandan Koronavirüs tedbirleri kapsamında olağan toplantılara ara veren Kırıkkale Belediye Meclisi, Temmuz Ayı ile birlikte olağan toplantılarını yeniden gerçekleştirmeye başladı. Meclis üst üste 5 gün daha toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

Belediye Meclis toplantı salonunda, Meclis Başkanvekili Çakır Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantı bir önceki aya ait meclis toplantısında alınan karar özetinin okunup oylanmasıyla başladı. Toplantıya Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri katıldı.

Toplantıda Komisyondan gelen raporlar okunarak oylandı. Meclis Toplantısında ayrıca görev süreleri dolan Belediye Meclis Encümeni üyelerinin yerine yenilerinin seçimi gizli oyla yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucu Belediye Encümen üyeliklerine Emre Altunçanak, Engin Kaplan, Emrah Doğan seçildi.

Gündem maddeleri arasında bulunan 5393 Sayılı kanunun 24. Maddesince komisyon üyeleri 1 yıllığına açık oylama yapılarak belirlendi. Gündem maddeleri arasında yer alan Ulaş-Çullu yolu 167 ada 20 parselin satın alınma hususu görüşmesiyle son buldu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü