Kırıkkale Belediyesi depremzedeleri unutmadı

Kırıkkale Belediyesi depremzedeleri unutmadı

“BÖLGE HALKININ YANINDAYIZ”

Kırıkkale Belediyesi depremzedeleri unutmadı

Kırıkkale Belediyesi, merkez üssü Elazığ ili Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin hissedildiği bölgelerdeki yaraların sarılması amacıyla hazırladığı bin adet koliden oluşan temel gıda maddesini yola çıkardı.

GIDA PAKETLERİ YOLA ÇIKARILDI

Kırk bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği, binin üzerinde vatandaşımızın da yaralandığı şiddetli Elazığ depremi sonrası üzerine düşen görevi yerine getirmek için kolları sıvadı. Öncelikle depremin şiddetli hissedildiği Elazığ ve Malatya Valilikleri ile Belediye Başkanlıkları, ayrıca AFAD ile irtibata geçen Kırıkkale Belediyesi, bölgedeki yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından edindiği bilgiler dâhilinde, bölgeye bin paket gıda yardımı gönderdi.

“BÖLGE HALKININ YANINDAYIZ”

Yardım paketlerinin hazırlanması ve yola çıkarılması süreçlerini titizlikle takip eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yardım aracının uğurlanması esnasında, “Ülkemizi derinden sarsan Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Yine aynı depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Depremin hissedildiği tüm illerde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi Kırıkkaleli hemşerilerimiz adına iletiyorum” dedi.

“DEVLETİMİZ SEFERBER OLDU”

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Deprem felaketinin hemen ardından devletimizin tüm imkânlarıyla bölge halkına yardım için seferber olduğuna hep birlikte şahit olduk. Yıkıntılar altında kalan vatandaşlarımızın çıkarılması için yoğun çaba sarf edildiğini yakından izledik. Biz Kırıkkale Belediye Başkanlığı olarak depremin hemen sonrası Elazığ ve Malatya Valiliklerinin yanı sıra adı geçen illerin belediye başkanlıklarıyla da irtibata geçtik.”

“BÖLGEYLE İRTİBAT HALİNDEYİZ”

“Deprem sonrası bizlerden gıda yardımı talebinde bulunulması üzerine Kırıkkale Belediye Başkanlığı olarak bin adet temel yaşam malzemelerinin olduğu gıda yardım kolileri hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bu gün ilimizden uğurluyoruz. Elazığ ve Malatya illeri bizlerin canciğer kardeşleri. Kırıkkale halkının onların bu en zor günlerde yanlarında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Yine Kırıkkale halkı ve Belediye Başkanlığımız bölgeden gelecek taleplere imkânları ölçüsünde cevap vereceğinin, AFAD üzerinden ilgili birimlerle irtibat halinde olduğumuzun bilinmesini istiyorum” dedi.

TEMEL GIDA MADDELERİ

Kırıkkale Belediyesi tarafından oluşturulan yardım paketlerinin içerisinde kahvaltılık malzemelerin yanı sıra pirinç, çay, zeytinyağı gibi temel gıda malzemeleri bulunuyor. Oluşturulan bin adet yardım kolisi yine Kırıkkale Belediyesi tarafından temin edilen kamyonla, birim müdürlerinin de bulunduğu tören sonrası dualarla yola çıkarıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ