KIRIKKALE BELEDİYESİ ASFALTTA ATAĞA KALKIYOR

KIRIKKALE BELEDİYESİ ASFALTTA ATAĞA KALKIYOR

28 mahalle muhtarı ile bir araya gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, asfaltta bu yıl atağa kalktıklarını, her aşamasını takip ettiği Roket-San’da MKE’den fazla işçinin çalışacağı müjdesini verdi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’nin 28 mahalle muhtarı ile MKE Lokalinde bir araya gelerek 2021 yılında Mahallerde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mahallelerine yönelik hizmet ve projelerin değerlendirildiği toplantıda muhtarların talep ve şikâyetlerini de dinleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tespit edilen ihtiyaçlara yönelik gerekli düzenleme ve çalışmaların yapılması için başkan yardımcılarına ve ilgili müdürlere talimat verdi.

Başkan Saygılı “Mahalle ziyaretlerimiz ve saha çalışmalarımız sırasında sık sık muhtarlarımızla bir araya geliyor ve taleplerini dinliyoruz. Ancak eksik kalan noktalar olabiliyor. Bu sebeple bu toplantıları düzenliyoruz ve muhtarlarımızla istişare edip, mahallelerimize yönelik çalışmalarımızı detaylı şekilde ele alıyoruz. Yaptığımız hizmetleri ve hazırladığımız projeleri muhtarlarımızın gözünden görmek, onların fikirlerini almak bizim için önemli” ifadesini kullandı.

Asflat, Kilit Parke, Bordür ve Andezit çalışmaları konusunda bu yıl atağa geçeceklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tek tek Mahallerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, pandemi nedeni ile bir süre ara verdikleri Muhtar toplantılarına kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek “Kırıkkale’miz ne kadar iyi olur ise hepimiz o kadar iyi oluruz. Bizlere bu görevler babalarımızdan kalmadı ve çocuklarımıza da kalmayacak, bizler ve siz muhtarlarımız hepimiz Kırıkkale’mize hizmet için geldik. Tek amacımız hayır duası almak” ifadesini kullandı.

Başkan Saygılı Kırıkkale’nin sınırsız bir kaynağının olmadığını belirterek “Tüm mahallere ihtiyaçları ölçüsünde ayrım yapmaksızın pastayı dağıtmaya çalışıyoruz. Kırıkkalemizin sınırsız bir kaynağı yok. Ancak Kırıkkale Belediyesinin şuan ki durumu hayal edilemeyecek durumda, kendi çalışanına maaş veremeyen bir belediyeden esnafına nakti yardım yapan bir belediye durumuna geldik. Bu sene asfalt ve kilit parke de atağa kalkıyoruz. Tüm bunları da Kırıkkale Belediyesinin kaynaklarını kullanmadan farklı yollardan oluşturduğumuz kaynaklarla hayata geçireceğiz” dedi.

Kırıkkale Belediyesinin iş makinesi bakımından da altın yılını yaşamaya başladığını belirten Belediye Başkanı Saygılı “Kırıkkale Belediyesinin araç parkını güçlendirdik, göreve geldiğimizden bu tarafa iş makineleri, kamyonlar gibi araçların sayısını kat ve kat attırdık. Mahallelerimize olan ihtiyaç halinde bu araçların tamamı sizin, ilgili müdürlerimizle, başkan yardımcılarımızla irtibata geçip mahallelerimizin ihtiyaçlarını birlikte gidereceğiz” dedi.Belediye Başkanı Saygılı muhtarların destek ve katkıları sayesinde, mahallere yönelik hızlı ve faydalı hizmetler ürettiklerini de söyleyerek “Muhtarlarımızın görüşlerine önem veriyoruz. Her mahallemiz için öncelikli ihtiyaçları ve ana problemleri tespit ettik. Buna uygun şekilde ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor.” Şeklinde konuştu.

Kırıkkale’nin geleceğine önemli katkısı olacak olan ve her aşamasını özenle takip eden Roket-San ve Jandarma Er Eğitim ve Depo Komutanlığının geldiği son aşama hakkında da bilgi veren Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Roket-San 22.500 dönüm arazi üzerine kurulacak ve proje ihale aşamasında. Projeye yönelik tüm çalışmalar tamamlandı. Ama ön görülmeyen bazı problemler çıkıyor, bunlardan biri de istimlak problemi biz anlaşma yanındayız ancak iki kişinin arazisini bedellerinin fazlası verilmesine rağmen gönül rızaları ile devir etmedikleri için acele kamulaştırılmaya gidildi. Bu da biraz zaman aldı. Ama çok şükür bu problemde çözüldü. Roket-San’da  MKE’den fazla işçinin çalışmasını sağlayacak. Burada Kırıkkale’mizin çocukları istihdam edilecek.  Şehrimize büyük bir umut olacak. İnşallah tamamlanmasını birlikte göreceğiz” dedi.  Jandarma Er Eğitim ve Depo Komutanlığının da Kırıkkale’ye gelmesinde büyük katkısı bulunan Belediye Başkanı Saygılı “ Karacalı bölgesine yapılacak olan Jandarma Er Eğitim ve Depo Komutanlığının parası Kırıkkale Valiliğine geldi geldi. Projesi İhale aşamasında. Bu iki büyük proje Kırıkkale’mizin büyük umudu” dedi.

Alt yapı, asfalt, park, çevre ve temizlik gibi çeşitli konulardaki taleplerini dile getiren muhtarlar, kendilerine her türlü desteği sağlayan ve mahallelerin ihtiyaçlarına yönelik hızlı çözümler üreten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya teşekkür ettiler.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın önem verdiği porjelerden biri olan Mahalle Konaklarının yapımına bu yılda devam ediliyor. Bağlarbaşı, Yaylacık, Yeni Mahalle, Yuva, Gündoğdu, Osmangazi, Çalılıöz, Etiler ve Bahçelievler mahallerin de tespit edilen yerlere yıl içerisinde Mahalle Konağı yapımı tamamlanacak. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı Mahalle konakları bulundukları bölgelere ayrı bir renk katıyor. Yapımı daha önce tamamlanan ve çeşitli kursların verildiği Kaletepe, Sanayi, Yuva ve Aşağımahmutlar mahalle konaklarını kullanan mahalleli bayanlar hizmetlerden memnun kaldıklarını her defasında belirtiyorlar. Kırıkkale Belediyesi ayrıca bu yıl Bağlarbaşı, Yuva, Gündoğdu, Yenimahalle, Etiler, Bahçelievler, Çalılıöz, Sanayi ve Kaletepe Mahallerine de çok amaçlı spor sahası yaparak gençlerin hizmetine sunacak.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ