KIRIKKALE BAROSU 31 YAŞINDA

KIRIKKALE BAROSU 31 YAŞINDA

Kırıkkale Barosu’nun 31. Kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Başkan Av. Talat Apaydın, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Kırıkkale Baro Başkanı Av. Talat Apaydın ve baro yönetimi, 31. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Apaydın, günün anısına anıta çelenk sundu. Açıklama yapan Apaydın, “Kırıkkale Baromuzun kuruluşunun 31. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ancak maalesef yine içimiz buruk. Aylardır pandemi ile mücadele ederken bu sefer Güzel İzmir’imizde meydana gelen deprem felaketiyle sarsıldık”

Apaydın, “Başta meslektaşlarımız olmak üzere hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Baromuzun bu günlere gelmesinde emeği bulunan önceki dönem Baro Başkanlarımıza tüm kurul ve komisyonlarda görev yapan meslektaşlarımıza, Baro çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, ebediyete irtihal eden başkanlarımızı, meslektaşlarımızı ve baro müdürümüzü rahmetle anıyoruz. Barolar, avukatın müvekkiline ve her türlü otoriteye karşı bağımsızlığının koruyucusu, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin, adil yargılanma hakkının, hak arama özgürlüğünün teminatı ve savunucusudur. “

 “Kırıkkale Barosu, kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğünü savunan; hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olduğunun bilinç ve sorumluluğu ile hareket etmiş bir kurumdur. Kırıkkale Barosu olarak bundan sonra da Hukuk Devleti, Hukukun Üstünlüğü ve Savunmanın Bağımsızlığı ilkelerinin ışığında, mesleği ve meslektaşı önceleyen yönetim anlayışı ile mesleğimizi ve Baromuzu hak ettiği yere getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ