Kırıkkale Altını Seviyor

Kırıkkale Altını Seviyor

İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan Kırıkkale, bankalardaki mevduatların içindeki altın payında birinci sırada olduğu öğrenildi.

ALTIN PAYINDA BİRİNCİ SIRADAYIZ
Kırıkkale, çevresinde bulunduğu illere göre altın payında birinci sırada yer aldı. Geçtiğimiz aylarda açıklanan Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Tokat, Artvin ve Malatya gibi illeri geride bırakan ve bankalardaki toplam mevduatların içindeki altın payında birinci sırayı yine kimseye kaptırmayan Kırıkkale, en yüksek paya sahip olan il oldu.

KIRIKKALE BU KADAR ZENGİNMİ? 
İllere göre sıralamanın sosyal medyada paylaşılmasının ardından Kırıkkaleli vatandaşlar, Kırıkkale’de bu kadar altın zengini olup olmadığını konuşurken, diğer biryandan ise gerçekten de bu kadar çok zengin mi var? Sorusunu getirdi. Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Hamas çatışması ve Avrupa'nın göbeğinde halen devam eden Rusya-Ukrayna savaşı küresel piyasaları tetiklemiş durumda. En değerli emtiaların arasında yer alan altın fiyatları ise hızla yükselmeye devam ediyor. 

ÇEVRE İLLERİ GERİDE BIRAKTIK
Orta Doğu'da ve Avrupa'da çıkan savaşlar altın fiyatlarını tetiklerden vatandaşlar ülkemizde ne kadar altın üretiminin olduğunu araştırmaya başladı. BDDK’nın İl bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payı ortaya çıktı. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu liste liste paylaştı. Kırıkkale, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Tokat, Amasya, Karabük, Artvin ve Malatya’yı geride bıraktı. 

KIRIKKALE" de YÜZDE 18.4 ORANINDA ALTIN VAR
BDDK’nın aldığı verileri takipçileriyle paylaşan Babuşçu’nun listesine göre Mevduat bankalarında altın oranı en yüksek ilk 3 il Yüzde 18,4 ile Kırıkkale ve Çankırı en düşük iller ise Yüzde 4,7 ile İstanbul, Yüzde 4,5 ile Gaziantep oldu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız