Kırıkkale 13 Yıldır Kan Kaybediyor

Kırıkkale 13 Yıldır Kan Kaybediyor

"SURİYELİYE, YANDAŞA PARA VAR, EMEKLİYE YOK"

Kırıkkale 13 Yıldır Kan Kaybediyor

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP liderliği süresince birçok kez geldiği Kırıkkale'de ilk defa bu kadar büyük bir kalabalığa seslendi. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce kişi, Başbakan Kemal” sloganları atarken, Kılıçdaroğlu Kırıkkalelilere, Fabrikaların kimin döneminde kurulduğunu, kimin döneminde kapatıldığını en iyi Kırıkkaleliler bilir. Kırıkkale 13 yıldır kan kaybediyor” diye seslendi. 

MEYDAN DOLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim mitingleri turunda yine Kırıkkale'ye geldi. Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Meydanı'na gelişi saat 14.30 olarak duyurulmuştu. CHP liderinin meydana gelmesine yaklaşık yarım saat kala tüm meydan ve çevresi doldu. Kılıçdaroğlu, CHP liderliği süresince birçok kez geldiği Kırıkkale'de ilk defa böylesine büyük bir kalabalığa seslendi. Cumhuriyet Meydanı'nda kapatılan beldelerle ilgili olarak, Kapatılan belediyemizi geri istiyoruz” pankartları açıldı. Meydana gelenlere parti bayrağı ve Türk bayrakları dağıtıldı. Mitingde kadın sayısının da oldukça fazla olduğu gözlendi.

İKTİDARDAKİLERE KURS AÇACAĞIM

Kılıçdaroğlu büyük bir coşku ile platforma çıktı. Hedefinde ise Başbakan Davutoğlu vardı. Emeklilerle ilgili parti çalışmalarını eleştiren Davutoğlu'na Kırıkkale'den seslendi. Kırıkkale'de büyük bir emekli potansiyelinin bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, emeklilere sahip çıkılmadığını, onların günlük yaşamında bile huzurlu vakit geçirecekleri alanların olmadığını söyledi. Emeklilere, işsizlere, asgari ücretle çalışanlara seçim beyannamesinde yer alan maddeleri gerçekleştireceklerine dair söz veren Kılıçdaroğlu, Sizlere bir söz daha veriyorum. Başbakan olduğumda, devlet nasıl yönetilir kursu açacağım. Açacağım ki, şuan bizi eleştiren iktidardakiler gitsin” dedi.

EN İYİ KIRIKKALELİLER BİLİR

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun 13 yıldır küçültüldüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'nin tarihini en iyi Kırıkkaleliler bilirler. Fabrikaların kimin döneminde kurulduğunu, kimin döneminde de kapatıldığını en iyi Kırıkkaleliler bilirler. Kırıkkale 13 yıldır kan kaybediyor. İşsizlik var mı? Sadece burada değil, bütün Türkiye'de var. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. 13 yılda geldiğimiz nokta bu. Kriz dönemlerinde bile bu kadar işsizliğimiz olmamıştı. 17 milyon yoksulumuz var. İşsizlik varsa, yoksulluk varsa, ayda bin liranın altında gelir elde eden 8 milyon emekli varsa, ektiği ürünün karşılığını alamayan çiftçi kardeşlerimiz varsa bu esnaf nasıl kazanacak” diye konuştu.

REFAHI TABANA YAYACAĞIZ

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Kırıkkale'de 48 bin emekli var. Türkiye genelinde de 11 milyonu aşkın emekli var. Emekli, dul ve yetim. Refahı tabana yayacağız dedik. Bir avuç insan zenginleşmesin. Türkiye büyüyor, kalkınıyor ama büyümenin payını tepede bir avuç insan alıyor. Biz bu büyümeyi, serveti 77 milyon insana yansıtacağız.”

SURİYELİYE, YANDAŞA PARA VAR, EMEKLİYE YOK"

Kılıçdaroğlu, Yıl 2013 Türkiye nüfusunun yüzde 1`i Türkiye`nin servetinin yüzde 54`üne sahip. Vatandaş refahtan pay almıyor. 77 milyona yansıtacağız. Bu ülke büyüyorsa herkes nasibini alacak. 2 milyon Suriyeliye para var, yandaşa para var, emekliye gelince para yok. Emekli kardeşim şunu söyle, herkese para var emekliye yok diyorsun, kusura bakma 7 Haziran`da da benden sana oy yok diyeceksin. Türkiye bölgesinin en güçlü ülkesi, bunu ben de biliyorum. Peki emekliye gelince niye fakir oluyor?”diye sordu.

DAVUTOĞLU, ERDOĞAN İÇİN BEN İSE SİZİN İÇİN ÇALIŞIRIM

Kılıçdaroğlu, Kırıkkale`de binlerce insan çalışırdı, şimdi o fabrikalarda 100-150 kişi çalışıyor. Yazık günah değil mi? Burada insanlar yaşamıyor mu? Neden göç veriyorlar? Bunlar geldiler herşeyi sattılar, şimdi abileri çıkmış diyor ki; 3 yıldır ekonomi patinaj yapıyor, yeni mi farkına vardınız? Bu millet kavgadan bıktı, siyaset kavga aracı değildir. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyasetin görevi vatandaşın derdini çözmektir. Size birşey söylüyorum, Davutoğlu, Erdoğan için ben ise halk için çalışırım.” dedi.

NAMUSLU SİYASETİN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ LAZIM

İşsiz ailelere seslenen Kılıçdaroğlu, Bu gidişattan sıkıldınız, yeniden bir tarih yazmamız lazım. Namuslu siyasetin önünü açmamız lazım, yolsuzluklardan sıkılmadınız mı? Biz onlara benzemeyiz, yeni bir sayfa açtık. Kavga etmiyoruz, onlar başka dertlerle uğraşıyorlar. Benim derdim vatandaşın cebi ne zaman para görecek? Aileler çocuklarına ne zaman huzur içinde gönderecek?” ifadelerini kullandı.

ANADOLU`YU DÜNYANIN İMRENDİĞİ BİR MERKEZ HALİNE GETİRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu, dün İstanbul`da yüzyılın projesini açıkladıklarını hatırlatarak, ``Anadolu`yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getirecek. Ankara'daki Beyler bile proje yanlıştır diyemiyorlar. Çünkü biz proje sunarsak her kuruşunu hesaplarız, neyi nasıl yapacağımızı söyleriz. Türkiye güçlü ülke biliyorum, ama yalnız bırakılan, komşularıyla kavga edilen bir ülke olmaz. Herkes kazanacak. Herkesin işi, aşı olacak. O nedenle sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum” dedi.

SANKİ TÜRKİYE`DE ÇALIŞACAK KİMSE YOK

Devletin öfkeyle, önyargıyla yönetilmeyeceğini, devletin herkesi kucaklaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ``2011 seçimlerinde CHP`ye oy vermemiş bir vatandaş varsa onu ikna edeceksiniz. 13 yıl kredi açtık, 2002`de doğan çocuk bugün 13 yaşında. İşsizlik, yoksulluk sorunları çözülmedi. Atama bekleyen öğretmenler var, 2 milyon Suriyelimiz var. Şimdi Meclis`e tasarı getirmişler, yabancıların çalıştırılması için yasa tasarısı. Sanki Türkiye`de çalışacak kimse yok. 6 milyon 250 bin işsizin var, önce bunlara iş bul ondan sonra dışarıdan gelen adamlara iş verirsin. Bunlar Türkiye`nin gerçeklerini görmüyor” şeklinde konuştu.

HABER-FOTOĞRAF: FATİH GENÇER



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız