Kırıkkale Yeşil Vadi ile Anılmaya Başlayacak

Kırıkkale Yeşil Vadi ile Anılmaya Başlayacak

ALAN YEŞİLLENECEK

Kırıkkale Yeşil Vadi ile Anılmaya Başlayacak

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Kırıkkale´nin gerdanlığı" olarak ifade ettikleri Yeşil Vadi Projesi´ne başladıklarını söyledi. Bakan Yardımcısı Tüfekçi bundan sonra Kırıkkale´nin yeşil vadi ile anılacağını bildirdi.

GÖLET ÇALIŞMASI

Tüfekci, Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 13 yılda Kırıkkale´ye 190 milyon liralık yatırım yaptığını, bu yatırımın büyük kısmının Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne ait olduğunu belirtti. Kırıkkale´de 14 bin dekar araziyi suya kavuşturduklarını ifade eden Tüfekci, "Kırıkkale´ye yeni 5 önemli gölet ve sulama çalışmalarımız var. Onları, bu yıl başlatıyoruz. Hızlı bir şekilde bitirmeye çalışacağız." dedi.

ALAN YEŞİLLENECEK

Tüfekci, Kırıkkale´nin yüzde 16´sının ormanlarla kaplı olduğunu, 13 yılda yaklaşık 20 milyon ağacı toprakla buluşturduklarını dile getirdi. Bu yıl içerisinde de yeni dikimler yapacaklarına değinen ve 200 hektarlık alanın ağaçlandırılacağını aktaran Tüfekci, ?Kırıkkale´nin gerdanlığı olarak ifade ettiğimiz Yeşil Vadi Projesi´ne başladık. Kızılırmak yatağının tahkimat işleri devam ediyor. 2016´da bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Kırıkkale´de meteoroloji anlamında da çok önemli adımlar attık?

ÜRÜN KAYBININ ÖNLENMESİ

Tüfekci, ?Meteoroloji olarak tahminde yüzde 92´lik doğruluk oranına gelinmiş durumda. Kırıkkale´de 8 tane otomatik tahmin istasyonunu bitirdik ve hizmete soktuk. 2016 yılı içerisinde 3 tane daha çalışma yapıyoruz. Böylelikle Kırıkkale´nin hava durumunu sadece merkezde değil, ilçelerde ve köylerde de en sağlıklı şekilde vererek, çiftçilerimizin ürün kaybının önlenmesini de düşünüyoruz? sözlerinde bulundu. Vali Kolat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Tüfekci´ye seramik tabak hediye etti. Daha sonra Tüfekci ve beraberindekiler, valilik toplantı salonunda bakanlık birim müdürleriyle değerlendirme toplantısına katıldı.



ilhat
11.04.2016 20:55:31
kırıkalenin % 16sı orman kaplıymış. nerdeymiş bu orman. biz niye görmüyoruz. % 1,,6 olmasın.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü