Kırıkkale yatırım merkezi olacak

Kırıkkale yatırım merkezi olacak

BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE KONUŞAN VALİ KOLAT, KIRIKKALE´NİN HER ALANDA BÜYÜDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Kırıkkale yatırım merkezi olacak

Bayramlaşma töreninde konuşan Vali Kolat, Kırıkkale´nin her alanda büyüdüğünü söyledi. Vali Kolat, ?Hızla büyüyen Kırıkkale yatırım merkezi olacak? dedi.

PROTOKOL BAYRAMLAŞTI         

Vali Ali Kolat´ın ev sahipliğini yaptığı bayramlaşma törenine, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Seyit Ahmet Göçer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Müdürleri, davetliler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

ÖNLEMLER RAHATLATTI

Vali Ali Kolat, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada protokolün ve Kırıkkale halkının bayramını kutlayarak şunları söyledi: ?Kırıkkale´mizde bayram sakin ve iyi geçiyor. Trafik yoğunluğumuz oldukça fazla. İlimizden yaklaşık 30-35 bin araç geçiyor. Ama Allaha şükür ciddi kazalarımız yok. Güvenlik birimlerimizin, polisimizin, jandarmamızın ve belediyemizin aldığı tedbirlerle trafik akışımız gayet iyi gidiyor. Bizlere bu konuda olumlu dönüşler oldu. Ben bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.?

RENKLİ BİR RAMAZAN YAŞADIK

?Ramazan, ilimizde gayet güzel geçti. Müftülüğümüzün, belediyemizin ve güvenlik birimlerimizin aldığı tedbirlerle ve Nur Camii´mizin de hizmete açılmasıyla son derece hareketli, renkli bir ramazan yaşadık. Ben bu anlamda da katkısı olan bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.?

OTOBAN PROJESİ İHALE AŞAMASINDA

?Kırıkkale´mizde çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Yaklaşık bir milyar yedi yüz bin tutarında yatırımlarımız var. Özellikle, eğitim olsun, ulaşım, enerji ve sağlık yatırımlarımız, gençlik ve spor, aile ve sosyal politikalar, güvenlik yatırımlarımızla halkımızın teveccühünü almaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı başarıyla devam ettiriyoruz. Bunun dışında Hızlı Tren Projemiz oldukça iyi gidiyor. Daha sonra 2023´ten önce devreye girecek Ankara-Samsun Otoban projesi bitti, ihale aşamasında. Köprülü kavşak çalışmalarımız başladı.?  

HÜKÜMET KONAĞI´NDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

?Bunun dışında Belediyemiz ve MKE´nin yaptığı protokol gereği yaptığı çalışmaları devam ediyor. Hükümet Konağımız son aşamaya geldi. Adliye binamızın proje aşaması bitti. Bir de bölgemizde enerji sektöründe özellikle Doğalgaz Çevrim Santrali ve Hidroelektrik Santralleri yaygınlaşmaya başladı. Bu anlamda da Kırıkkale´miz önemli bir merkez konumuna geldi. Bu anlamda da çalışmalarımız iyi gidiyor. Gerek Makine Kimya´daki çalışmalar olsun, gerekse Rafinerideki çalışmalar olsun bütün çalışmalarımız iyi durumda. Bu konuda hükümetimizin, devletimizin ve siyasi partilerimizin desteklerini yakinen hissediyoruz. Bütün kurumlarımızla halkımızın hizmetindeyiz. Özellikle şunu da ifade etmek istiyorum. Eskiden Kırıkkale´den Ankara´ya çok hastamız gidiyordu.  Bugün ise bu durum asgariye inmiştir. Bunun da ötesinde Ankara´dan biz hasta almaya başladık. Üniversitemiz de çok ilgi görüyor.?

KİMSE AÇIKTA KALMAYACAK

?Kırıkkale´mizde hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Kim aç ve açıktaysa bizim kapımızı çalabilir. Bizler kurumlarımızla birlikte her türlü desteği veriyoruz. İlimizde üç bin civarında yabancı uyruklu vatandaş var. Bunun bin kadarı Iraklı. Sekiz yüz civarında Afgan var. Üç yüz civarında İranlı var. Onlarla da yakinen ilgileniyoruz. Müftülüğümüzle birlikte onların ileri gelenleriyle bir grup oluşturarak iftar yemeği verdik. Onların da zaman zaman sorunlarını takip ediyoruz. Bu vesileyle ben hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın ülkemize, milletimize huzur ve güven getirmesini temenni ediyorum.?  

BELEDİYE VE ÇOCUK YUVASI´NI ZİYARET ETTİLER

Vali Kolat, valilikteki bayramlaşmadan sonra, Belediye Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine geçti. Belediye Başkanlığındaki bayramlaşma töreninden sonra, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve eşi Gülçin Onar ile birlikte Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunu ziyaret etti.  Ziyarette ayrıca, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın da bulundu.

BAYRAM HARÇLIĞI DAĞITTILAR

Vali Kolat ve eşi İlksen Kolat, çocuklarla bir süre sohbet ederek onlarla birlikte yaş pasta kestiler ve çocuklara pasta ikram ettiler. Bayram harçlığı da dağıtan Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, çocuklara sağlıklı ve huzurlu bayramlar dilediler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ