Kırıkkale TSO Aidatlarında yapılandırma başladı

Kırıkkale TSO Aidatlarında yapılandırma başladı

BAŞKAN YARDIMCISI VARLI, BİLGİLENDİRME YAPTI

Kırıkkale TSO Aidatlarında yapılandırma başladı

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 19.08.2016 tarih ve 29806 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından düzenleme ve yapılandırma çalışmalarının başlatıldığı Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin yapılandırmadan faydalanması için yapmaları gerekenleri içeren bir basın bildirisi yayınladı.

BAŞKAN YARDIMCISI VARLI, BİLGİLENDİRME YAPTI

KTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Varlı imzasıyla yayınlanan bildiriye göre, ?Anılan kanunun 11.Maddesinin 5 fıkrası ile 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre üyelerin Oda ve Borsalara aidat borçları asılları yer almaktadır. Bu kanun kapsamında değerlendirilen oda aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren değişiklikler aşağıdadır:

ODA AİDAT BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI

? Üyelerimizin Resmi Gazete yayınlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 11.Maddesinin 5´inci Fıkrasında düzenlenen taksitlendirme ve indirim imkânlarından yararlanabilmek için başvuralar alınmakta olup, 31 Ekim 2016 tarihine kadar da Odamıza bir dilekçeyle başvurmaları halinde taksitlendirmeden faydalanabileceklerdir.

? Alacakların yapılandırılması kapsamı 19.08.2016 tarihinden önceki aidat borçlarını kapsar. Ekim 2016 Ayı 2.Taksiti kapsam dışındadır.

? Üyelerimizin 01 Eylül 2016 - 31 EKİM 2016 tarihleri arasındaki başvuruları üzerine asıl alacak miktarı Birinci taksitin son ödeme günü 30 Kasım 2016 olup, birer aylık dönemler itibariyle 6 eşit taksite bölünür.

? Yeniden yapılandırılarak hesap edilen tutarın tamamının ödenmesi halinde ödenmesi gereken Asıl tutara gecikme cezası alınmayacaktır.

? Toplam meblağ veya taksit tutarları vade tarihine kadar kredi kartıyla 6 taksit yapmak suretiyle tahsil edilebilir.

? Vergi dairesinden kaydı silinmiş olan şahsın kendisi veya vekili tarafından müracaat edilerek Odamızdaki kaydının sildirilmesi durumunda, vergi dairesinden kaydının silindiği tarihten önceki aidatlar yapılandırılarak tahsil edilecek, sonraki aidat borçları yönetim kurulu kararı ile silinecektir.

? Kanun kapsamında, yasal süresinde (31 Ekim 2016 tarihine kadar) aidat borçlarını yapılandırıp ödemeyen üyelerimizin borçları, yine kanunun öngördüğü şekilde icrai işlem yapılarak tahsil edilecektir.

Odamıza daha önceden kayıt yaptırıp firmasını kapatanların, Odamızdaki kayıtlarının silinip silinmediğini ve aidat borçlarının olup olmadığını sorgulamaları, Af kapsamından yararlanmaları açısından önem arz etmektedir.

Üyelerimize ve kamuoyuna önemle duyurulur.?



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı