Kırıkkale tek ses, tek yürek

Kırıkkale tek ses, tek yürek

NE GÜNDÜZÜN YAKICI SICAĞI, NE DE AKŞAMIN SAĞANAK YAĞMURU KIRIKKALE HALKINI MEYDANDAN ALIKOYAMADI

NE GÜNDÜZÜN YAKICI SICAĞI, NE DE AKŞAMIN SAĞANAK YAĞMURU KIRIKKALE HALKINI MEYDANDAN ALIKOYAMADI

Kırıkkale tek ses, tek yürek

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde, gündüz kavurucu sıcak, akşam da sert esen rüzgâr ve şiddetli yağmura rağmen vatandaşlar Cumhuriyet meydanında düzenlenen töreni terk etmediler.

YATSI NAMAZININ ARDINDAN BAŞLADI

Yatsı Namazı sonrasında Cumhuriyet Meydanında başlayan törende 7´den 70´e ellerinde Türk bayrakları bulunan Kırıkkaleliler uzun süre FETÖ aleyhinde tezahüratta bulundular. Bu arada FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen´in idam sehpasındaki maketi dikkat çekti. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur´an-ı Kerim Tilavetinin ardından şehitler için dualar edildi. UMKE´nin sağlık çadırı yine hazırda beklerken, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda vatandaşlara dondurma ve su ikram edildi.

YAĞMURA RAĞMEN KALABALIK ARTTI

Cumhuriyet Meydanını dolduran kalabalık, nöbet süresince yağan yağmura rağmen alanı terk etmedi, aksine alan ilerleyen saatlerde daha da kalabalık hale geldi. Sağanak yağmur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşması süresince aralıksız şekilde sürdü. Meydana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla Demokrasi Nöbet için gelen binlerce vatandaş, yağmura rağmen alanı terk etmeyerek Cumhurbaşkanı´nın konuşmasını büyük ekrana yansıtılarak verilen İstanbul ve ardından Ankara konuşmalarını sonuna kadar sloganlarla ve alkışlarla dinledi. Şemsiyesi olmayan vatandaşlar yağmura karşı sandalyeleri ters çevirerek kendince çözümler üretti.

SİNEVİZYONLA HATIRLATILDI

Bir yıl önce 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşanılanların anlatıldığı sinevizyon gösterisi sonrasında protokol konuşmalarına geçildi. Törende konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?O kara gecenin üzerinden bir yıl geçti. O gece bu saatlerde Emniyet müdürlüğümüzün önünde o mahşeri kalabalığa hitap ederken siz değerli kardeşlerimizin gözündeki öfke ve duygu selini bugünkü gibi hatırlıyorum.?

HİÇBİR İHANET BU KADAR ALÇAKÇA DEĞİLDİ

?Ülkenin dört bir yanında o gece bütün milletimiz göğsünü korkmadan siper etmişti. Elinde hiçbir silah yoktu. Sadece göğsündeki imanı ve geleceği olan milletine olan inancı vardı. Aynı inanç bugün de hiç eksilmeden devam ediyor. Bu topraklar çok hain gördü, çok badireler atlattı. Ama hiç birisi bu milletin 15 Temmuz´da yaşadığı kadar alçakça değildi.?

FIRTINA DA ÇIKSA, NÖBETİ TERK ETMEYECEĞİZ

Vali Haktankaçmaz´ın ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı konuşmasında, ?Bugün burada vatanını, milletini seven bu kadar seven bir şehrin evladı olmak hepimizi gururlandırıyor. Yağmur yağdı ama fırtına da çıksa, nöbeti terk etmeye hiç kimsenin niyeti yok. Türk Milletinin birliğine, bütünlüğüne kast edenlere karşı milletimiz kar kış demeden dimdik durmuştur, durmaya da devam edecektir? dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Bundan bir yıl önce 15 Temmuz´da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığımızı hatırlatan Saygılı, konuşmasına şöyle devam etti: ?Aslında bu, iktidarı değiştirmeye yönelik bir darbe girişimi değildi. Bu güzel vatanımızı bölmeye, parçalamaya, iç savaş çıkarmaya, hatta işgal etmeye yönelik darbe girişimiydi. Hain FETÖ´nün asıl amacı buydu, ama hesaplamadıkları bir şey vardı, o da ülkemizin birlik ve beraberliği bozamayacakları gerçeğiydi.?

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ

Geçen yıl, teröristbaşı Fetullah Gülen´in maketini idam etme mizanseniyle darağacı hazırlayan yaşlı amcanın yine hazır bulunduğu törende saat 21.00 sıralarında Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve protokol üyelerinin katılımıyla Cumhuriyeti Meydanında başlayan program, gecenin geç saatlerinde, yine protokolün de katılımıyla Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesinde gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında Meydanda devam etti.

00.13´TE SALALAR OKUNDU

Bu sırada, gece 00.13´te tüm Türkiye ile birlikte Kırıkkale´de de tüm camilerde salalar okundu. FETÖ´nün 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen salalar, Türkiye genelindeki 90 bin camide tekrar okundu. Diyanet İşleri Başkanlığınca "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" şiarıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan salalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu.

"SALALARI F16 SESLERİNE KARŞI GALİP KILAN ALLAH´A HAMDOLSUN"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara´da merkezi sistem üzerinden ilk salanın okunduğu Kocatepe Camiine geçen Diyanet İşleri başkanı Mehmet Görmez, burada vatandaşlarla birlikte sala dinleyip daha sonra şükür namazı kıldı. Görmez, cami çıkışında yaptığı açıklamada, Allah´ın geçen yıl bu vakitlerde Türkiye´yi büyük bir badireden kurtardığını belirterek, herkesin şükür namazı kılacağı bir gecenin yaşandığını ifade etti. "Allah´a ne kadar şükretsek azdır. Bir daha bize aynı geceyi yaşatmasın" diyen Görmez, darbe girişiminin püskürtülmesi için halkın üzerine düşeni yaptığını anımsatarak, Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının da aynı sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini kaydetti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINDAN SALA AÇIKLAMASI

Darbecilere karşı halkın maneviyatını ayakta tutmak için minarelerden sılaların okunduğunu hatırlatan Görmez, "O salat-ü selam Ankara´da ilk Kocatepe´den başladı. F16 uçak seslerine karşı sala seslerini galip kılan Allah´a hamdolsun. Milletimizin bu seneki coşkusu da o kötülüğü unutmadığını gösteriyor. Yaşadığımız acıyı, büyük bir hayra, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe dönüştürmek için milletimizin gösterdiği bu çaba ve gayret karşısında saygı duymaktan başka bir şey yapılamaz" diye konuştu. Doğu ve Güneydoğu´da terörle mücadele kapsamında şehit düşenlerle 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andığını ifade eden Görmez, "Bu gece gördüğümüz sükunet ülkemizin, milletimizin üzerinden eksik olmasın" temennisinde bulundu.

HEP BİRLİKTE SABAH NAMAZI KILINDI

Gece 03.00 civarında dağılmayarak nöbetine devam eden Kırıkkale halkı ve protokol, TBMM´deki programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı da dinledikten sonra sabah namazını kılmak üzere Nur Camiine geçti. Başta Vali M. İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Askeri Erkân ve birim müdürleri olmak üzere tüm protokol, vatandaşlarla birlikte sabah namazını kıldıktan sonra program sona erdi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ