Kırıkkale, tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyele sahip

Kırıkkale, tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyele sahip

KIRIKKALE´MİZDE VE TÜRKİYE´MİZDE ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK

Kırıkkale, tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyele sahip

3. Ulusal Kırıkkale Tarım Fuarı´nın açılışında konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, ülkenin tarım ve hayvancılık açısından büyük potansiyele ve bakir alanlara sahip olduğunu dile getirdi.

SUNUCULUĞUNU İKBAL GÜRPINAR YAPTI

Üçüncüsü düzenlenen Ulusal Kırıkkale Tarım Fuarı´nın açılışı, Fabrikalar Mahallesi Ağabey Pehlivanlı Bulvarı üzerindeki kapalı pazar alanında yapıldı. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının organize ettiği, Kırıkkale Belediyesi ve Valiliğinin destekleriyle düzenlenen fuarın açılış programı, Kırıkkaleli televizyon sunucusu, şair ve yazar İkbal Gürpınar tarafından sunuldu. Fuar açılışında Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı da sahne aldı.

KIRIKKALE´MİZDE VE TÜRKİYE´MİZDE ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK

Açılışta konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Bugün Kırıkkale´mizin hem ekonomik hayatına hem de tarım ve hayvancılık hayatına renk katan etkinliğin açılışı için bir aradayız. Burada özellikle şunun altını çizmek istiyorum, ülke olarak tarım ve hayvancılık için çok büyük bir potansiyele sahibiz, çok geniş, verimli ve bakir topraklarımız var. Genç nüfusumuz var ve bir de bu fuarda sergilenen özellikle tarımla ilgili olarak yeni teknolojileri üreten bir kapasiteye sahibiz. Bunları bir araya getirdiğimiz zaman inşallah hem Kırıkkale´mizde hem de Türkiye´mizde çok güzel şeyler olacak. Bugün buradaki bu fuarla özellikle tarımla uğraşan vatandaşlarımız, son teknoloji ürünleri, ekipmanları, görecekler, tanıyacaklar, yerine göre deneyecekler ve bunlardan kendi tarlalarında, kendi üretim alanlarında kullanarak bunlardan çok büyük fayda sağlayacaklar" dedi.

KIRIKKALELİLER HER YERDE OLACAK

Fuarın son gününe kadar vatandaşlarla dolup taşacağının altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "Kırıkkaleli hemşerilerimizin yanında etraf vilayetlerden gelen pek çok sanayici, çiftçi kardeşlerimiz bu fuarda bir araya gelecekler. Biraz önce mehter takımı, ´Türkler geliyor´ dedi. İnşallah bundan sonra tüm Türkiye´de Kırıkkaleliler geliyor demek için bu tür fuarlarımızın artması gerekiyor. Değerli hemşerilerim ve çiftçi kardeşlerim, Kırıkkale tam bir tarım şehri olmasa da hemen hemen herkesin tarımla bir şekilde ilişkisi vardır. Köylerinde arazisi olmayan hemen hemen yok gibidir. Her ne kadar sanayi şehri olsak da tarımda bizim asıl kaynaklarımızdan birisi olmuştur. İnşallah son dönemlerde Kırıkkale´de hayvancılık artan bir ivme ile yukarı doğru çıkıyor. Daha modern daha bilinçli yapılan bir tarımla buluşuyoruz" şeklinde konuştu. 3. Kırıkkale Ulusal Tarım Fuarı, Pazar gününe kadar tarımsal üretim malzemeleri ve teknolojileri meraklılarına açık olacak.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı