Kırıkkale, Silah Organize Sanayi ile gelişecek

Kırıkkale, Silah Organize Sanayi ile gelişecek

BAŞKAN SAYGILI, DÜNDEN BUGÜNE ÇALIŞMALARINI VE PROJELERİNİ ANLATTI

Kırıkkale, Silah Organize Sanayi ile gelişecek

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, kent merkezine 50 dönümlük bir şehir parkı yapmak için çalışma başlattıklarını belirtti. Yıllardır Türkiye´nin silah sanayinin merkezi durumunda olan Kırıkkale, şehircilik yolunda atılım yapmaya devam ediyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türkiye´de bir ilk olan ve çok yakın zamanda tamamlanması beklenen Silah Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de bilgi vererek, Kırıkkale çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu:

50 DÖNÜMLÜK ŞEHİR PARKI MÜJDESİ

?Şehir merkezinde 50 dönümlük bir park yapıyoruz. Burası tam şehrin göbeğinde olacak. Kırıkkale ölçeğine baktığımızda çok büyük bir alan. Bu park rekreasyon alanı olacak. İçinde çayırları, kafeleri olan, yeşil dokunun olacağı bir park olacak. İlimizin tarihinde ağaçların ilk dikildiği yer, bu parkın olduğu alandır. Biz bu ağaçları koruyoruz. 80-90 yıllık çınarlar var içerisinde.?

TARİHİ SOKAĞA YOĞUN İLGİ

?Tarihi Kırıkkale Evleri Projesi? kapsamında bir sokak yapıyoruz. Çok yakında inşaatına başlıyoruz. Yöresel ürünlerin satıldığı bir etkinlik alanı olacak burası.

ARAZİLERİN YÜZDE 30´U MAKİNE KİMYA´YA AİT

Kırıkkale, Makine Kimya Endüstrisi Silah Fabrikası kurulduğunda, etrafında bir şehir oldur düşüncesi olmadığı için hormonlu bir şekilde büyümüş. Şehir merkezindeki arazilerin yüzde 30´u Makine Kimya´ya aittir. İlk etapta Makine Kimya ile anlaşmaya girip, bu arazileri rehabilite edelim istedik. Onların da lojman sıkıntıları vardı ve anlaşmamızı yaptık. Lojmanlarını yeniliyoruz. Şimdi yeni baştan 564 tane lojman yapacağız.

BU ŞEHRİN TEMELİ SAĞLAM

Kırıkkale vatanını milletini aşırı derecede seven, sağlam bir şehirdir. Geçtiğimiz haftada vuku bulan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası Müdürü´nün işlediği suçun Kırıkkale halkıyla bir ilgisi yoktur. Tüfek hadisesi gündeme gelince Kırıkkaleliler çok üzüldü. Haberlerde sürekli Kırıkkale diye geçince, Kırıkkaleliler de bu durumdan gerçekten rahatsız oldular. Sosyal medyada en büyük tepkileri belki de Kırıkkaleliler göstermiştir. İsmimizin bu şekilde anılmasını istemiyoruz.

METROPOLE YAKINLIK AVANTAJ!

Kırıkkale´nin en büyük avantajı metropolün hemen yakınında olmasıdır. Öncelikle Kırıkkale´de büyükşehrin külfetlerine katlanmıyorsunuz. Büyükşehre 45 dakika -1 saatte gidebiliyorsunuz. Bu Kırıkkale´de yaşayan vatandaşlar için büyük kolaylık. Bununla birlikte Kırıkkale ucuz bir şehir, her yere yürüyerek gidersiniz. Küçük bir yer olduğu için insanları tanıyorsunuz, dostluklarda güzel ve kolay kuruluyor.

ŞU ANA KADAR 190 ŞEHİT VERDİK!

Kırıkkale bir devlet şehridir. O yüzden bu şehirde yetişenlerin büyük çoğunluğu ya asker ya da polis oluyor. Şehidi en fazla olan şehirlerden biriyiz. Şu ana kadar 190 evladımız şehit oldu.

EMEKLİLER İÇİN KONAK

Kırıkkale bir emekli şehridir. İlimizde 50 bin emekli vatandaşımız bulunuyor. Hüseyin Kâhya Parkı´nda 100 metrekare alanı olan konak mimarisinde bir yapıyı emeklilerimize hizmet amaçlı tasarladık ve yapımını tamamladık. Emekli vatandaşlarımız sabah bu parka gelir oturur, öğlen ve ikindi namazlarını kıldıktan sonra evlerine giderler. Şimdi bu konakta vakit geçirip, çaylarını içip evlerine gidiyorlar. Uygulamadan memnunlar.

SİLAH OSB UMUT OLACAK

İlimizde Makine Kimya´da çalışıp çok genç yaşta emekli olanlar oldu. Yani kalifiye bir sürü gencimiz var. Bu kişilere başka şehirlerden iş teklifi var ama gitmek istemiyorlar. Yarı ücrete Kırıkkale´de çalışmaya razılar. Bununla birlikte Makine Kimya´nın yan sanayisi oluşmamıştı. Bu düşünceyle Silah Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor Kırıkkale´de.

SİLAHA DÖNÜK ÜRETİM OLACAK

Bu çalışma Türkiye´de bir ilk. İnşaatı iki yıl önce başladı ve hâlâ devam ediyor. Makine Kimya, Savunma Sanayi Müsteşarlığı bu Silah Sanayi Bölgesi´ne ortak oldu. Bu bölgede silaha dönük olarak üretim yapacak herkese yer verilecek. Özel sektöre yönelik yapılan bir yer. Makine kimya bin küsur tane ürünü dışarıda ürettiriyor. Şu anda yabancı yatırımcılarda bu bölge ile ilgileniyor. Şehir olarak bu bölgeden çok ümitliyiz. Genç kalifiye emeklilerimiz burada istihdam edilecek.

KAVŞAK SIKINTISI ÇÖZECEK PROJE!

Kırıkkale içinde bulunan kavşaklarla ilgili sıkıntılarımız var. Devlet Demiryolları şehri bölüyor. Nüfusun yüzde 20´sinin yaşadığı bölüm bir tane kavşaktan geçiyordu. O yüzden Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demiryolları ile bir çalışma gerçekleştirdik. Projeleri bitti, ihalesi yapılacak. Bu çalışma şehirdeki trafiği rahatlatacak. Bu bölgelere üç tane kavşak yapacağız.

SOSYAL KONSEY KURULDU

Daha önceden belediyemizin aş evleri vardı. İhtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyordu ve ciddi bütçeler harcanıyordu. İncelemeler sonucunda bu hizmetin verimli olmadığını, yemekleri alıp hayvanlarına verdiklerini gördük. Aşevlerini kaldırdık ve ´Sosyal Konsey´i kurduk. Konsey aracılığıyla bir market kurduk ve ihtiyacı olan kişileri belirleyip onlara puantaj sistemi oluşturduk.

YAŞLILARA YEMEK HİZMETİ

İhtiyaç sahipleri bu markete gidip ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Şu anda bin 500 aileye yardım ediyoruz. Artık sadece yaşlı ve engellilerin yemeklerini biz götürüyoruz. Bu hizmet için belediyemizin bütçesinden para çıkmıyor. Bütün Kırıkkale eşrafı yardımlarını bu konseye yapıyor. 2 yıldır onların yardımlarını sağlam bir şekilde, gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlara biz dağıtıyoruz.

Kaynak: Akşam Gazetesi



ilhat
19.04.2016 09:41:18
osb nin belediye ile hiçbir ilgisi yok. kavşakları ddy yapacak. başkan sahip çıkıyor. yapabiliyorsa demiryolunu şehir dışına aldırsın.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ