Kırıkkale, sanayi şehridir

Kırıkkale, sanayi şehridir

10 FİRMAYI ZİYARET ETTİLER

Kırıkkale sanayi şehri

Yatırımlar artırılacak Teşvik ye destekler konusunda sürdürülen faaliyetlerin reel sektör temsilcilerine doğrudan aktarılması yönünde çalışmalarını sürdüren Ekonomi Bakanlığı heyeti, Kırıkkale´de 10 firmayı ziyaret ederek, yapılması gereken yatırımlar hakkında bilgi topladılar.

10 FİRMAYI ZİYARET ETTİLER

Ekonomi Bakanlığının destekleri ve uygulamalarına ilişkin güncel düzenlemelerin yerinde anlatılması ve ihracatçı firmaları ilgilendirecek başlıklarda etkin bilgilendirme yapılması amacıyla başlatılan program kapsamında, İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış başkanlığındaki heyet, Kırıkkale´de yatırım ve ekonomi alanında çalışma gerçekleştiren 10 firmayı ziyaret etti.

KIRIKKALE SANAYİ ŞEHRİDİR

Ziyaret ve incelemelerin değerlendirilmesi amacıyla da, Ticaret ve Sanayi Odası´nda toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, TSO Başkanı Ahmet Varlı, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle, TSO´ya bağlı üyeler katıldı. Sanayi şehri Kırıkkale´de olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden heyet başkanı Çetinkayış, Yahşihan OSB ve Keskin OSB´de çeşitli alanlarda imalat ve ihracat yapan firmaları ziyaret ederek Bakanlıklarının faaliyetleri ve destekleri hakkında bilgilendirdiklerini söyledi.

GAYRET GÖSTERECEĞİZ

 Üretim süreçlerini inceleyerek sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini belirten Çetinkayış, daha önceden olduğu gibi bundan sonra da firmaların yatırım ve ihracat teşviklerinden istifade ederek rekabetçi bir şekilde dış pazarlara açılması için gayret göstereceklerini ifade etti. Çetinkayış, ?Yatırımcılardan gelen talepler ve kendilerince yapılan izleme faaliyetleri ile iç pazarda da yerli üreticimizin korunması konusunda proaktif bir şekilde tedbirlerin hayata geçirilmesine devam edilecek? dedi.

FİRMALAR İÇİN CAZİBE MERKEZİ

 Vali Haktankaçmaz, ?Üretim, istihdam ve ihracata dayalı kalkınma modelini benimseyen ülkemizin, yatırım, ihracat, ithalat ve ekonomik gelişme ile ilgili daha birçok konuda politikalarını belirleyen ve yürüten Ekonomi Bakanlığımızın böyle geniş katılımlı bir heyetle ilimize gelmesinden büyük mutluluk duyduk. Ülkemizin sanayileşmesinde önemli bir görev üstlenen Kırıkkale´nin sahip olduğu avantajlarla imalatçı ve ihracatçı firmalar için bir cazibe merkezi. Özellikle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu fabrikalarının oluşturduğu üretim kültürünün ülkemizde birçok alanda sanayileşmeye öncülük etti? şeklinde konuştu.

GERÇEK POTANSİYELİ YANSITMIYOR

Kırıkkale´de üretim yapmasına rağmen, birçok firmanın merkezinin yakınlık nedeniyle Başkent Ankara´da olduğunu ve bu sebeple Kırıkkale´nin 20 milyon dolar olarak görünen ihracatının gerçek potansiyeli yansıtmadığını vurgulayan Haktankaçmaz, Kırıkkale´ye yüksek katma değerli ürün üreten stratejik önemi haiz savunma sanayi alanında ihracat odaklı yatırımcı çekmek için büyük çaba sarf ettiklerini, bu konuda da Ekonomi Bakanlığımızın desteklerini beklediklerini ifade etti. Firma ziyaretleri ile başlayan iki günlük program, Bakanlık temsilcilerinin yaptığı bilgilendirme sunumunu müteakiben, firmaların sorunlarının, taleple önerilerinin değerlendirildiği istişare toplantısı sona erdi.

HABER MERKEZİ



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı