Kırıkkale, ?MKE? demektir

Kırıkkale, ?MKE? demektir

TÜRK METAL SENDİKASI KIRIKKALE ŞUBESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İFTAR YEMEĞİNE YAKLAŞIK 500 KİŞİ KATILDI

Kırıkkale, ?MKE? demektir

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce yaptığı konuşmada, ?Kırıkkale, Makine Kimya demektir. Makine Kimya ise, Türk Metal demektir. Bu gerçeği kimse değiştiremez? ifadelerine yer verdi.

YÜKSEK KATILIM

Beyaz Saray Düğün Salonu´nda düzenlenen iftar yemeğine Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Sendika Kırıkkale Şubesi Başkanı Mürsel Öcal, Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, MKE Kurumu Fabrika Müdürleri, sivil toplum örgütleri ve sendika üyeleri katıldı.

DOĞDUĞUM KENT

Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce ?Cumhuriyetimizle birlikte Milli Savunma Sanayimizin kurulduğu bu kent, aynı zamanda, Türk Metal´in de doğduğu kenttir.1929 yılında, Top ve Mühimmat Fabrikasının ardından 1931 yılında, Kırıkkale Çelik Fabrikası´nın 1936 yılında Kırıkkale Barut, Tüfek ve Top Fabrikasının kurulmasıyla birlikte Makine Kimya´nın temelleri burada atıldı. Makine Kimya´nın emekçileri, Türk Savunma Sanayinin temel taşları oldular. Aynı emekçiler, Türk sendikacılığının da temel taşları haline geldiler. Türk Metal´i kurdular. Buradan tüm Türkiye´ye yaydılar. Yalnızca Türk Metal´i de değil? dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Aslıyüce, ?Bugün üyesi olmaktan gurur duyduğumuz, Türk-İş´i oluşturan birliklerden biri olan Ankara Sendikalar Birliği de, Kırıkkaleli metal işçileri tarafından kuruldu. Türk-İş´in ilk başkanı o birlikten, Makine Kimya işçileri arasından çıktı. Bu topraklar, Türk sendikacılık hareketine çok önemli isimler yetiştirdi. Kaya Özdemir, Mustafa Özbek gibi, Türk sendikacılığında simge olmuş başkanlar buralardan çıktı. O nedenle, Anadolu´nun bu bozkır kenti, işçisiyle, emekçisiyle, sendikacısıyla, bizim için bir gurur vesilesidir. Burada sizlerle olmaktan, sizlerle bu emekçi sofrasında birlikte olmaktan, mutluyuz, gururluyuz? diye konuştu.

KIRIKKALE, MAKİNE KİMYA DEMEKTİR

Aslıyüce, ?Kırıkkale, Makine Kimya demektir. Makine Kimya ise, Türk Metal demektir. Bu gerçeği kimse değiştiremez. Biliyorsunuz, sizlerle on yıl ayrı kaldık. Makine Kimya işyerlerinde yetkimizi kaybettik. Ama bu süreçte, Türk Metal´in olmadığı bir Makine Kimya´nın da neler kaybettiğini acı bir biçimde yaşadık. Ayrı kaldığımız on yıl boyunca Makine Kimya sürekli küçüldü. Hem sosyal imkanlar bakımından hem de toplu iş sözleşmesindeki haklar bakımından bir çok kayıplara maruz kalındı. Ancak; yeniden Türk Metal çatısı altında birleşmemizden bu yana geçen süreçte bu kayıpların büyük bölümü tekrar kazanıldı. Kalan haklarla ilgili mücadelemiz devam etmektedir.?diye konuştu.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Aslıyüce, ?Bildiğiniz gibi bu yıl da sözleşme müzakerelerinde hükümet ile çerçeve protokolünde anlaşma sağlandı. Kamuda birçok sendika sözleşmelerini imzalayıp süreci bitirdiler. Biz sözleşmeyi imzalamadık. Geçmiş sözleşmelerde olduğu gibi burada da bir takım kazanımlar elde etmenin mücadelesini veriyoruz. Allah emeğimizi zayi etmesin. Bunları sizler için yapıyoruz. Mesaimizi sizin için harcıyoruz Mücadelemiz, kavgamız sizler için. Bunların hepsi ananızın ak sütü gibi helaldir. Ailenizle, çocuklarınızla birlikte, güzel bir gelecek için. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam içindir. Hepsi sizin hakkınızdır. Türk Metalli olmanın, birlik olmanın, beraber olmanın karşılığıdır. Şimdi yeni bir mücadeleyle karşı karşıyayız. Makine Kimya´nın gurur vesilesi, Milli Piyade Tüfeğimize sahip çıkmanın, mücadelesini veriyoruz.  Hepimiz biliyoruz ki Milli Piyade Tüfeği, Kırıkkale emekçisinin alın teridir. Göz nurudur.?

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ

Aslıyüce, ?Genel Merkez yönetimimizin öncülüğünde, Kırıkkale Şubemiz, Milli Piyade Tüfeğini korumak, onun birilerine peşkeş çekilmesini engellemek için, büyük bir mücadele verdi. Kırıkkale´deki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, onur mücadelesi verdik. Burada verdikleri büyük destek için öncelikle başta Valimiz Sayın Ali Kolat Bey´e; Sivil toplum örgütleri yöneticilerine oda başkanlarımıza ve Kırıkkale basınına sonsuz şükranlarımızı sunarız. Bu mücadeleyi kendimiz için değil, ülkemiz için verdik, Kırıkkale´miz için verdik. Vermeye de devam edeceğiz.?

YOL GÖSTERİCİ

Aslıyüce, ?Ramazan öyle bir aydır ki Kuran´ı Kerim´in Bakara Suresinde Allah ?Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur´an´ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan idrak edenler onda oruç tutsun? der. Sevgili Peygamberimiz SAV orucun büyük mükâfatını şöyle haber verir; Allah ü Teâla buyurdu ki, İnsanoğlunun her ameli kendisinedir. Yalnız oruç müstesna. O benim içindir, O´nun mükâfatını ben vereceğim. Oruç ateşe karşı bir siperdir. Sizden biriniz oruçlu bulunduğu bir günde, fena söz söylemesin. Kavga etmesin. Şayet birisi ona küfreder veya sataşırsa ?ben oruçluyum? desin? yine bir hadiste Sevgili Peygamberimiz: ?Eğer ümmetim Ramazan ayının Rahmetini, bereketini, ecir ve sevabını bilmiş olsaydı, mutlaka bütün senenin Ramazan olmasını temenni ederlerdi.? Buyurmuşlardır? dedi.



İLHAT
30.06.2015 23:28:14
beşyüz kişimi binbeşyüz kişimi. bi karar verin.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ