KIRIKKALE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AB PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

KIRIKKALE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AB PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Bağımlılığa Dur Dediler

KIRIKKALE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AB PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Bağımlılığa Dur Dediler

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulusal Ajansın 2015 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri kapsamında AR-GE proje ekip üyesi Neslihan Uluyüz tarafından hazırlanarak koordine edilen "Bağımlılığa Dur De! " adlı Avrupa Birliği projesinin Avusturya ve İsveç hareketlilikleri başarılı bir şekilde tamamlandı.

19 KATILIMCIYLA GERÇEKLEŞTİ

Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Bahşili Halk Eğitim Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay Cemiyeti Kırıkkale Şubesinde yetişkin eğitimi veren 19 katılımcıyla gerçekleştirilen hareketlilikler kapsamında 1-14 Mayıs tarihleri arasında yapılan ilk hareketlilikte Avusturya´nın Viyana şehrinde Bağımlılıkla mücadelede Viyana´daki en büyük dernek olan VEREIN DIALOG tarafından ağırlanan katılımcılar, dernek yöneticisi Martin Weber ve Lisa Wessely tarafından hazırlanan madde bağımlılığı ve madde bağımlılığıyla mücadele yöntem ve teknikleri konusunda çeşitli sunum ve etkinliklere katıldılar. Ülkemiz ve AB ülkelerindeki uygulanan faaliyetleri karşılaştırma fırsatı bulan katılımcılar ayrıca ülkemizdeki Madde Bağımlılığının önlenmesi için yapılan çalışmaları kapsayan sunumlar yaparak ülkemizin tanıtımına katkı sağladılar.

AVUSTURYA´NIN BAĞIMLILIĞA KARŞI MÜCADELE SİSTEMİ İNCELENDİ

Proje katılımcıları, Viyana´da Polis ve Gözaltı Merkezleri ile Madde Bağımlısı kişilere rehabilitasyon imkanı sağlayan kurum ve kuruluşları ziyaret ederek çalışma yöntem ve tekniklerini yakında inceleme fırsatı bulmuşlardır. Ayrıca bu kurumların uzman personelinden madde bağımlısı kişilere yaklaşım ve madde bağımlısı kişilerin uyuşturucu maddelerden kurtulmalarının nasıl gerçekleştirildiği konusunda bilgi aldılar. Genel olarak Avusturya´nın Bağımlılığa Karşı Mücadele Sistemi hakkında bilgi edinen katılımcılar boş zamanlarında ise kültürel geziler kapsamında Avusturya´nın tarihi ve turistlik bölgelerini ziyaret ettiler.

İSVEÇ´TE UYGULANAN YÖNTEM, TEKNİK, ARAÇ VE GEREÇLER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

İkinci hareketlilik olan İsveç hareketliliği 29 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında İsveç´in başkenti Stockholm´de gerçekleşti. STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLA Kurumu tarafından ağırlanan katılımcılar kurumun eğitim sorumlusu Marina Carlsson tarafından hazırlanan sunumla İsveç eğitim sistemi hakkında geniş bilgi edinmeleri sağlandı. İsveç´te Madde Bağımlılığı ve Mücadele yöntemleri konusunda uygulanan yöntem, teknik, araç ve gereçler hakkında bilgilerin verildiği sunum ve kurum ziyaretlerinde katılımcılar ülkemiz ve AB ülkelerinin uyguladıkları faaliyet ve çalışmaları karşılaştırma imkânı bularak iyi uygulama örnekleri hakkında gerekli not ve dokümanları aldılar. 

TOPLUMA KAZANDIRMA EĞİTİM VERİLDİ

Ayrıca Stockholm İŞ-KUR yetkilisi olan Filiz Eker tarafından yapılan sunumda ise Madde Bağımlısı olmuş ve akabinde rehabilite edilerek madde bağımlılığından kurtulmuş olan kişilerin topluma kazandırılma aşamaları ve bu kişilerin tekrar madde bağımlılığına dönüş yapmamaları için takip ve kontrollerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verildi. Göçmenlerin çoğunlukla yaşadığı Tumba bölgesinde Sosyal Yardım Uzmanları ve Polisin yaptığı başarılı çalışmalarla bu bölgede yaşayan insanların Uyuşturucu Madde ile tanışmalarının nasıl önlendiği, madde bağımlısı olmuş kişilerin ise nasıl rehabilite edildiği konusunda katılımcılara, ziyaret edilen kurum uzmanları tarafından bilgiler verildi. Katılımcılar, eğitim ve kurum ziyaretleri dışında kalan zamanlarda Stockholm´ün tarihi ve turistlik yerlerini ziyaret ettiler.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok