Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğünde KBRN Eğitimi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğünde KBRN Eğitimi

112´DE GÖREV YAPAN 100 PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğünde KBRN Eğitimi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddelerin (KBRN) yol açmış olduğu tehlikelere dikkat çekmek için farkındalık eğitimi düzenledi.

112´DE GÖREV YAPAN 100 PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü eğitimcilerinden Dr. Hasan Kuş  ve Dr. Enver İnce tarafından, Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda  düzenlenen eğitime, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan toplam 100 personel 2 grup halinde katılırken, KBRN´nin tıbbi yönü ele alındı.

MÜDAHALE YÖNTEMLERİ ANLATILDI

Eğitim kapsamında kasten, kazaen veya doğal afetler sonucu ortama yayılan maddelerin insan ve çevre üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaması için alınacak önlemler teorik ve uygulamalı olarak anlatılırken katılımcılar kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer maddelere karşı personelin kendi güvenliğini sağlaması için kullanması gereken kişisel koruyucu ekipmanlar ve hasta/yaralılara müdahale öncesi, müdahale esnası ve sonrasında uygulanması gereken yaklaşımlar konusunda bilgilendirildi.

KBRN KAZASINDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER ÖĞRETİLDİ

İlimiz sınırları içerisinde bulunan Orta Anadolu Rafinerisi, MKE Fabrikaları ve bunlara ait birçok kimyasal işletmenin bulunması, ilimizin 49 ilin transit geçiş güzergâhı üzerinde konumlanması sebebiyle oluşabilecek herhangi bir KBRN kazasında alınması gereken önlemler ve müdahale yöntemleri konusunda 112 personeline doğru ve etkin yaklaşım becerisi kazandırılması hedeflenen eğitimin sonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun tarafından eğitmenlerimize Teşekkür Belgesi ve katılımcılara da Katılım Belgesi verildi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!