Kırıkkale için FETÖ tehlikesi geçmiş değil

Kırıkkale için FETÖ tehlikesi geçmiş değil

FETÖ´YE KARŞI MÜCADELEM SÜRECEK

Kırıkkale için FETÖ tehlikesi geçmiş değil

Eski Milletvekili rahmetli Murat Yılmazer´in oğlu Avukat Mehmet Yılmazer, 1997 yılında MKE Mühimmat Fabrikasındaki patlamayı hatırlatarak, kriptolu FETÖ´cülerin benzer bir bir saldırı yapma olasılığının olduğunu söyledi. Yılmazer, MKE ve TÜPRAŞ gibi önemli yerlere sahip olan Kırıkkale için FETÖ tehlikesinin hala devam ettiğini iddia etti.

FETÖ´YE KARŞI MÜCADELEM SÜRECEK

Av. Yılmazer, aktif siyasette yer alacağını belirtmiş bu süreçte de FETÖ´ye karşı mücadelesinin etkin şekilde süreceğini ifade etmişti. Yılmazer, işte bu bağlamda FETÖ konusunda etkin adımlar atılabilmesi hususuna dikkat çekebilmek adına FETÖ´nün Kırıkkale´ye verdiği önemin nedenlerini, kodlarını ve ilimiz için FETÖ tehlikesinin yaşamsal önemini uyarılarım ve tedbir önerilerim ile kamuoyu ile paylaştı.

FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜK

1997 yılında Kırıkkale´nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü hatırlatan Av. Yılmazer, ?MKE Mühimmat Fabrikasında gerçekleşen patlama sonrası gerçekleşebilecek olaylara önlem olarak şehrin tamamı boşaltılmıştı. Çünkü gerçekleşen patlamanın daha büyük bir patlama riskini ortaya çıkardığı görülmüştü. Olası patlama ise büyük bir deprem etkisi oluşturabilecek potansiyeldeydi. TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi ve Kapulukaya Barajı büyük risk altındaydı.?

EN BÜYÜK FELAKETİ YAŞAMAYA ÇOK YAKINDI

?Şehir tamamen boşaltıldı çünkü Kırıkkale tarihinin en büyük felaketini yaşamaya çok yakındı. O dönem net delilleri ile kanıtlanamadı ama patlamanın arkasındaki kişinin Yunan ajanı Savvas Kalandiridis olduğu kulaktan kulağa dolaştı. 1997 yılında Kırıkkale´nin dış güçler ve ülkemizdeki taşeronları ile yerle bir edilmek istenmiş olduğu çıkarsaması yapılabilir. Kaldı ki şehrimiz gibi savunma sanayiinin belkemiği bir şehrin ülkemiz düşmanlarınca dikkat çekmeyeceği düşünülemez.?

SIZDIĞI ALAN ÇOK GENİŞ

Peki, bu büyük ?potansiyel tehlike? Kırıkkale´miz için ortadan kalkmış durumda mıdır? Yoksa tehlike devam mı ediyor? Bu soruların cevabının ne olduğunu görmek için Kırıkkale´deki FETÖ yapılanmasına bakmamız yeterli olacaktır. Gün geçmiyor ki Kırıkkale´mizde yeni FETÖ göz altıları ve tutuklamaları olmasın. Şüphesiz ki bu durum, gözaltılar, tutuklamalar devam edecek. Çünkü FETÖ Kırıkkale´deki yapılanmasına büyük önem veriyordu. Dolayısı ile sızdığı alan çok geniş.?

ŞAHABETTİN HARPUT TUTUKLU

?FETÖ´nün sözde dünya imamı Necdet İçel ve FETÖ elebaşısı F. Gülen´in  ?kıtmirim? dediği Kırıkkale eski valisi Şahabettin Harput, Kırıkkale´de görev yapmıştı ve bu kişiler Kırıkkale´deki derin FETÖcü yapılanmanın kanaatimce önemli mimarları idi. ( Daha sonra Necdet İçel ve Şahabettin Harput konusuna çok yaşamsal sorularla ayrıca değineceğim.) Necdet İçel şuan firari, Şahabettin Harput ise tutuklu.?

KRİPTO HAİNLERİ HALA GÖREV BEKLİYORLAR

?Potansiyel tehlikeye tekrar dönersek, FETÖ´nün kripto hainleri hala görev bekliyorlar. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun geçenlerde ?İnanın FETÖ konusunda bizim bildiklerimizi bilmiş olsanız, 2-3 saat uykunun bile fazla olduğunu görürdünüz. Çok daha derinlere öyle sirayet etmişler ki, gördükçe şaşkınlık yaşıyoruz.? sözünü hatırlatmak isterim. Daha önce Yunan Gizli Servisinin MKE´deki devşirmeleri, işbirlikçileri ya da PKK unsurları ile yerle bir edilmek istendiği çıkarsamamıza bakarak Kırıkkale´nin, Allah korusun, şimdi de FETÖ unsurlarınca saldırıya uğrayabilme ihtimali kanaatimce azımsanmayacak düzeydedir.?

İDDİALAR HÂLÂ ORTADA

?Bu gerçek bizi tedirgin etse de rahatsız etse de asla ve asla görmezlikten geleceğimiz ya da atalete kapılarak artı tedbirler almayacağımız bir gerçek değildir. Daha önce bazı basın yayın organlarında özellikle MKE konusunda gündeme gelen MKE´deki Masonik, FETÖcü ve PKK yapılanması iddiaları hala orta yerde durmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu hassas süreçte öncelikle MKE, TÜPRAŞ ve Kapulukaya Barajı´ndaki hassas görevlerdeki çalışanlar yüksek özenle seçilmeli ve buralarda çalışan vatansever emekçilerimiz, çalışanlarımız hain yapılanmanın kendini halen gizleyen unsurlarına karşı çok ama çok uyanık olmalıdırlar.?

TÜRKİYE İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEHİR KONUMUNDADIR

?Şehrimizin yöneticileri, güvenlik güçleri ve siyasileri ilgili konuda kurumları ve çalışanları bilgilendirmeli, uyarmalı ve eğitmelidir. Sadece onlar değil aynı zamanda özellikle sendikalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız üyelerine Sayın Cumhurbaşkanımızın ?milli seferberlik? ilanının gereklerini anlatmalı ve yaşanan süreçte etkin pozisyon aldıklarını göstermelidirler. Çünkü Kırıkkale, ülkemiz için, devletimizin bekası için, güvenliğimiz için, güçlü, bağımsız ve özgür Türkiye için en önemli şehir konumundadır? dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız