Kırıkkale bu yaz çiçek gibi olacak

Kırıkkale bu yaz çiçek gibi olacak

BELEDİYE TAMAMEN KENDİ İMKÂNLARIYLA YETİŞTİRDİĞİ BİNLERCE SAKSI ÇİÇEĞİNİ ŞEHRİN CADDE VE SOKAKLARINDA SERGİLEYECEK

BELEDİYE TAMAMEN KENDİ İMKÂNLARIYLA YETİŞTİRDİĞİ BİNLERCE SAKSI ÇİÇEĞİNİ ŞEHRİN CADDE VE SOKAKLARINDA SERGİLEYECEK

Kırıkkale bu yaz çiçek gibi olacak

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bu yıl tamamı belediye imkânlarıyla üretilen 550 bin çiçeği şehrin cadde, sokak ve parklarına dikeceklerini söyledi. İki yıl önce yapılan uygulama ile yaz boyu cadde ve sokaklar çiçeklerle donatılırken vatandaşlar da uygulamaya çiçekleri koruyarak destek veriyordu.

BU YIL 550 BİN FİDAN YETİŞTİRİLDİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, belediye tarafından üretilen çiçek seralarının bulunduğu sahada düzenlediği basın toplantısında, kentin cadde ve sokaklarının çiçek bahçesine dönüşeceğini söyledi.
Saygılı, bu yıl kış ayına kadar 550 bin çiçeği şehrin caddelerine, sokaklarına, parklarına ve muhtelif yerlerine dikeceklerini belirterek, "Amacımız, kentimizin tüm sokak ve caddelerini çiçek bahçesine dönüştürmek. Bu yıl dikeceğimiz çiçek ve hizmete girecek olan parklarla birlikte belediyle olarak şehrimizi çiçek bahçesine dönüştüreceğiz. Her yıl seralarımızda miktarını artırarak ürettiğimiz çiçeklerle kentimizi güzelleştirmeyi amaç edindik. İŞKUR´dan bünyemize kattığımız bayanların verdiği emeklerle birlikte şehrimiz aynı zamanda çiçek bahçesine andıracak ve her yıl yenilikler katacağız" dedi.

DIŞARDAN BİR KURUŞLUK ÇİÇEK ALINMIYOR

Belediye Başkanı Saygılı, çiçek üretimi ve sergileme açısından birkaç farklı tekniğe yer verdiklerini hatırlattı, bunlardan birisinin metal çiçek kuleleri olduğunu belirtti. Başkan Saygılı, Belediyenin 3 yıldır dışarıdan çiçek almadığını söyledi. Kırıkkale´nin her yerine bu çiçekleri dikeceklerini anlatan Saygılı, "Bu yıl 550 bin adet çiçek dikeceğiz. Kış aylarına kadar caddelerimizde ve sokaklarımızda çiçek açacak. Bir kaç farklı şeylerimiz var. Şehrimizin değişik noktalarına çiçekten kule haline gelmiş şeylerimizi koyacağız. Uzun süre dayanan çiçeklerimiz de olacak. Bu yıl seramız çok hızlı ve güzel çalıştı. Bizim ürettiğimiz çiçeklere çok büyük talepler var. Başka illerden dahi arayanlar var. Belediyeciliğin asıl amaçlardan bir tanesi de vatandaşlarına yeşil alan yapmaktır. Biz de bu amaçla işimizi yapıyoruz" diye konuştu.

Haber: Murat Karadağ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü