Kırıkkale Belediyesinden şeker gibi proje

Kırıkkale Belediyesinden şeker gibi proje

KIRIKKALE BELEDİYESİ, TÜRKİYE´DE BİR İLK OLAN SÜT ŞEKERİ İÇİN PATENT BAŞVURUSUNU YAPTI

KIRIKKALE BELEDİYESİ, TÜRKİYE´DE BİR İLK OLAN SÜT ŞEKERİ İÇİN PATENT BAŞVURUSUNU YAPTI

Kırıkkale Belediyesinden şeker gibi proje

MKE Kurumu Fabrikaları´nın kurulmasıyla birlikte sanayi ve silaha adını veren şehir olarak bilinen Kırıkkale, bundan sonra ?Süt Şekeri? ile de anılacak. Türkiye´de ilk olma özelliği taşıyan ?Kırıkkale Süt Şekeri? için Belediye Başkanı Mehmet Saygılı patent başvurusunda bulundu.

ÖZEL TASARLANAN KUTU

Bu zamana kadar silahıyla anılan hatta ?Silaha adını veren şehir? olarak bilinen Kırıkkale, bundan sonra patenti kendine ait şekeriyle de anılacak. Süt şekeri, 43 ilin geçiş güzergâhında seyahat eden ve Kırıkkale´ye uğrayan vatandaşların damak tadında güzel bir Kırıkkale anısı olacak. MPT-76 silahı ve asker siluetine işlenmiş özel şekilde tasarlanan kutularda yerini alan ?Kırıkkale Süt Şekeri? lezzetiyle de adından çok söz ettirecek.

SATIŞ FİYATI 25 TL

Tarihi Kırıkkale evleri içerisinde yer alan ?Yöresel Mamuller´ işletmesinde üretilen ?Kırıkkale Süt Şekeri? 25 TL olarak satışa sunuluyor. Kırıkkale halkının ve Kırıkkale´ye gelen vatandaşların üretimin ilk gününden itibaren yoğun ilgi ve dikkatini çeken süt şekerine olan talepler de her geçen gün artış gösteriyor. Kırıkkale´nin tarihi kültür ve geçmişini yansıtan süt şekeri, eski yıllarda bayramlardan önce yapıldığı da belirtiliyor.

BÜYÜK İLGİ VAR

Kırıkkale Belediyesi Yöresel Mamuller işletme şefi Hurisel Uğurelli ve alanında usta personeller tarafından üretimi gerçekleştirilen süt şekeri, ziyaretçi vatandaşlar tarafından şehir dışına da gönderilmeye başlandı. Vatandaşların şuandaki ilgisine cevap verebilecek nitelikte üretimi gerçekleştirilen süt şekeri, Kırıkkale´nin gelenek ve göreneklerdeki geçmiş tarihini bir kez daha gün yüzüne çıkarıyor.

SAYGILI´YA TEŞEKKÜR

Süt Şekeri´nin bugünlere gelmesi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Hurisel Uğurelli, başka illere giderken artık Kırıkkale´ye özgü bir hediyenin oluştuğunu söyledi. Kırıkkale yöresine özgü lezzetlerin kullanıldığını ifade eden Uğurelli, Kırıkkale için böyle bir imkânı sunan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´ya teşekkür etti. Uğurelli, süt şekerinin lezzeti ve hazırlandığı sunumuyla her kesimin büyük dikkat çektiğini dile getirdi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

1960-1950´li yıllarda Kırıkkale´de bulunan aile büyüklerinin bayramlardan önce bu şekeri hazırladığını hatırlatan Uğurelli, ?Geçmiş tarihimizi yeniden gün yüzüne çıkartmak ve farklı olan bu lezzeti Türkiye genelinde duyurmak için bu çalışmalarımıza başladık. Şuanda halkımızın büyük ilgisi var. Şehir dışından olsun, Kırıkkale camiasından olsun bu süt şekerinin her alanda duyurulması amacıyla yoğun çaba ve gayretler var? dedi.

TÜRKİYE´YE DUYURACAĞIZ

Kırıkkale Belediyesi Yöresel Mamuller işletmesinin açılmasında Başkan Saygılı´nın büyük katkıları olduğunu vurgulayan Uğurelli, ?Kırıkkale Belediyesi´ne ait olan bu işletmemizde süt şekerinin yanı sıra; baklava, mantı ve su böreği üretimlerimiz yapılıyor. Halkımızın ürettiğimiz bu yöresel ürünlere de ilgisi var. Çünkü ürettiğimiz bütün ürünlerde doğal lezzet kullanıyoruz. İnşallah Türkiye genelinde ismini duyurmayı başaracağız? dedi.

TATLI BİR ANI OLACAK

Vatandaş odaklı hizmetlerinin yanı sıra; kültür, gelenek ve yöresel lezzetler gibi çalışmalara da imza atan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirmekten dolayı duydukları onur ve gururu ifade etti. Kırıkkale´nin yıllardır silahıyla bilindiğine dikkat çeken Saygılı, ?Bundan sonra şehrimiz ?Kırıkkale Süt Şekeri? ile de bilinecek. Kırıkkale´ye gelen, bu güzergâha uğrayan vatandaşlarımız için lezzetli bir anı olarak damak lezzetlerindeki yerini alacaktır? dedi.

KIRIKKALE´NİN YENİ TADI

Göreve geldikleri günden itibaren önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Saygılı, ?Tarihi Kırıkkale evleri şehrimize de önemli bir renk kattı. Büyük Şehir Parkı ile vatandaşlarımızın gezebileceği bölgeler oluşturduk. Halkımız buralarda tatlı anılar ile Kırıkkale´yi hatırlayacaktır. Yaptığımız bütün çalışmalarda daha iyi işlere imza atmak için ve halkımızın sorunlarına, taleplerine cevap verebilmektir. Bu kapsamda da ?Silaha adını veren şehir olan Kırıkkale´ bundan sonra da  ?Kırıkkale Süt Şekeri´ ile de anılacak? şeklinde konuştu.

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü