Kırıkkale ayakta, teröre tepki çığ gibi

Kırıkkale ayakta, teröre tepki çığ gibi

KİMSENİN OYUNUNA GELMEYECEĞİZ

Kırıkkale ayakta, teröre tepki çığ gibi

Türkiye Kamu-Sen önderliğinde düzenlenen ?Teröre Lanet Şehide Dua? mitinginde Cumhuriyet Meydanını dolduran halk teröre lanet yağdırdı. Sivil Toplum Kuruluşlarının da desteklediği mitingde her görüşten yüzlerce Kırıkkaleli tek bir ağızdan haykırdı: ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez!?

STK´LAR DESTEK VERDİ

Son günlerde yaşanan terör hadiselerinin halkın huzurunu ve güvenliğini tehdit etmesi üzerine artan tepkiler Kırıkkale´de çığ gibi büyüyor. Her gün yeni bir toplantıya sahne olan Kırıkkale´de, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği önderliğinde toplanan Sivil Toplum Kuruluşları teröre tepki gösterdiler. Cumhuriyet Meydanında toplanan Türkiye Kamu-Sen ve Konfederasyona bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin yanı sıra MHP İl ve İlçe Teşkilatları, Ülkü Ocakları, Türk Ocakları, Ticaret ve Sanayi Odası, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti, Vatan İçin Can Verenler Derneği, Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, yönetici ve üyeleri ve çok sayıda vatandaş, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programın ardından slogan ve tekbirlerle Şehit Ferhat Kaya´nın Samsun Bulvarında Polatkent Sitesindeki baba ocağına yürüdüler.

KİMSENİN OYUNUNA GELMEYECEĞİZ

Meydandaki programda tüm STK´lar adına bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Yücel Karabacak, ?Yaşadığımız bu kanlı süreçte her gün Anadolu´nun dört bir yanından ocaklarda yükselen feryatlar, acı, gözyaşı ve hüzün bağrımıza bir bıçak gibi saplanıyor. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor,  acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Türk´ü, Kürdü, Çerkezi tek bir millettir ve bu milletin adı Türk Milletidir. Türk Milleti uyanıktır, oyuna gelmez. Yol kesip masum insanların olduğu ulaşım araçlarını taşlamak, taşkınlık yapmak, kimsenin usul ve yöntemi olmamalı. Kardeşliğimize zarar verecek kışkırtıcı unsurlara karşı dikkatli olmak durumundayız. Gerektiğinde hepimiz Mehmet olup vatanımız için canımızı veririz ama herkes bilmelidir ki bizim mücadelemiz eli kanlı terör örgütü ve onun destekçilerine yöneliktir? dedi.

BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNÜZ

Türkiye´nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu vurgulayan Karabacak, ?Hangi tür terör olayı yaratılırsa yaratılsın, PKK ne yaparsa yapsın bu gerçeği değiştiremeyecek. Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğini yok edemeyecektir. Öncelikle bu milletin sırtından nemalanıp, bu milletin evlatlarını vuranları; eli kanlı, his yoksulu sırtlanların eline silah, silahına mermi verenleri; katilleri alkışlayan şakşakçıları, mecliste oturan diyalogcuları; terörü, teröristi, hainleri ve tüm destekçilerini nefretle lanetliyoruz? diye konuştu.

YIKIM SÜRECİNE KARŞIYIZ

Terör olaylarının bu boyutlara gelmesinde etkili olan unsurlara da değinen Karabacak sözlerine şöyle devam etti: ?Yıllardır terörle mücadelede yanlış yol ve yöntem izlendiğini haykırdık. Terör sorununun, Kürt sorunu olarak tanımlanmasıyla başlayan, açılım safsatasıyla devam eden adına çözüm denilen bu sürecin yıkımı getireceğini de defalarca söyledik. Ve maalesef bugün feryatlarımız haykırışlarımız doğru çıktı. Yine üzülerek söylüyorum ki adına çözüm denilen sürecin yıkım sürecini hazırladığını, siyasi iktidarla birlikte en son sayın cumhurbaşkanı ifade etti. Çözüm Süreci´nin PKK tarafından kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiklerini, Çok ciddi bir silah stoklaması yapıldığı net olarak söylenmiştir.?

HESAP SORMAK BOYUN BORCUMUZDUR

?Öyleyse Çözüm sürecinin yıkım süreci olduğunun hukuki olarak delilidir bu. Bugün çekilen acıların, dökülen gözyaşlarının, gencecik bedenlerin toprağa düşmesinin ve her gün onlarca şehit haberi gelmesinin sebebi çözüm sürecinde terörist PKK´nın şehirde yapılanması ve silahlanmasıdır. O zaman savcılarımıza çağrı da bulunuyorum. Bu yıkım sürecinin neresinde kim varsa Türk milleti adına hesap sormak boynunuzun borcudur. Bu borcu ödemek milli vazifenizdir.?

MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ

?Dün Çanakkale´de Dumlupınar´da, Kıbrıs´ta vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için mücadele eden kahraman Türk ordusu ve güvenlik güçleri bugün de başta Güneydoğu olmak üzere ülkemizin her tarafında mücadeleye devam etmektedirler. Herkes bilmelidir ki vatanı uğruna her an şehit olmaya namzet Türk Milletinin karşısında; bölücü, eli kanlı terör örgütü yok olmaya mahkûmdur. Acımız büyük. Gözyaşlarımız sel olmuş; ocaklara düşen ateş, yüreklerimizi dağlıyor. Türkiye´nin her karış toprağı, analarla bir olmuş, ağlıyor. Analarımız, şehitlerimizin anneleri! Onlar, kendilerini görecek bir göz, çığlıklarını duyacak bir kulak, acılarını dindirecek bir teselli arıyorlar.?

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN

?Ey bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerin anneleri! Acılarınızı dindiriniz, gözyaşlarınızı siliniz. Çünkü bu vatanın her karışında, alınan her nefeste, sizin yetiştirdiğiniz evlatlarınızın hakkı vardır. Göğsünüzü gere gere bu vatan bizim deyiniz. Siz bu vatana bir evlat kurban ettiniz, şimdi kalbimizde en eşsiz yerlerdesiniz. Şehitlerimizin anaları, annelerimiz! Siz yavrularınızı 9 ay karnınızda, yıllarca sinenizde taşıdınız; bizler de onları bir ömür yüreklerimizde taşıyacağız. Ey şehitler! Annelerinin koynundan, vatanın bağrına yol alan kutlu yolcular! Apaçık diri olan ama bizim göremediğimiz cennetin çocukları; sakın endişelenmeyiniz. Emanetiniz emanetimiz; anneleriniz artık bizim annelerimizdir. Biliniz ki hepimiz Bekir Ferhat Kaya, Hepimiz Nebi Gündoğan´ız. Gözünüz arkada kalmasın. Ruhlarınız şad, mekânınız cennet olsun. Türk milletinin başı sağ olsun.?

ŞEHİT EVİNE KADAR YÜRÜDÜLER

Konuşmanın ardından uzun mesafeye rağmen en ufak kopuş ve taşkınlık yaşanmadan vakur bir şekilde şehidin baba ocağına kadar yürüyen grup, Samsun Bulvarına gelindiğinde şehirlerarası yolda trafiğin yavaşlamasına sebep oldu. Grubun güvenliğini sağlayan polislerin de yardımıyla sorun yaşanmadan geçilen Samsun Bulvarında seyir halinde olan araçlar da klakson çalıp slogan atarak gruba destek verdi. Çok farklı şehirlerden olmalarına rağmen araçların birçoğunda Türk Bayrağı asılı olması ise gözlerden kaçmadı.

ŞEHİT BABASINA KUR´AN-I KERİM VE TÜRK BAYRAĞI TAKDİM EDİLDİ

Şehit Ailesinin Evine yaklaşıldığında slogan atmayı bırakan grup tekbirlerle taziye çadırına geçti. Kur´an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından Şehit Babasına Kur´an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim eden Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Yücel Karabacak şehit babasına, ?Evlat acısı tarifi olmayan bir acıdır. Ancak kabul ederseniz bizler de sizin birer evladınız bir Ferhat´ınız olmak istiyoruz? diye konuştu. Daha sonra tekrar yürüyerek şehir merkezine geçen kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ