Kırıkkale 3-0

Kırıkkale 3-0

AK PARTİ TÜRKİYE´DE TEK BAŞINA İKTİDAR

AK PARTİ TÜRKİYE´DE TEK BAŞINA İKTİDAR

Kırıkkale 3-0

Seçim heyecanı AK Parti´nin iktidarıyla sonuçlandı. AK Parti Kırıkkale´de 7 Haziran´da kaybettiği vekilini yeniden kazandı. Kesbin olmamakla birlikte 96 oy farkıyla milletvekilliğini kaybeden MHP´nin itirazı sonucu değiştirecek mi önümüzdeki günlerde belli olacak.

BİR AYLIK HEYECAN SONA ERDİ

Yaklaşık bir aydan bu yana devam eden seçim heyecanı AK Parti´nin iktidarıyla sonuçlandı. AK Partinin Türkiye genelindeki başarısı Kırıkkale´de de zirveye ulaştı. Sakin bir ortamda gerçekleşen seçim sonucuna göre AK Parti 7 Haziran seçiminde kaybettiği milletvekilini yeniden kazandı. Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir listesiyle seçime giren AK Parti 3 Milletvekilliğini de alarak Kırıkkale´de birinci parti oldu.

SEÇİM SAKİN BİR ORTAMDA YAPILDI

Kırıkkale´de vatandaşlar merkez ve çevre ilçelerde kurulan 690 sandıkta oylarını kullandı. Sabah saat 08.00´da başlayan oy kullanma işlemi akşam 17.00´´a kadar devam etti. Sabah saatlerinden itibaren cadde ve sokaklarda başlayan hareketlilik okullarda devam etti. Geçtiğimiz 7 Haziran seçimine göre katılımın yüksek olduğu oy kullanma işlemi süresince bazı okullarda küçük çaplı olumsuzlukların dışında herhangi bir olay yaşanmadı.

SONUÇLAR İKİ SAATTE BELLİ OLDU

Kırıkkale´de 194 bin 342 seçmenden 170 bin 960 seçmen merkez ve çevre ilçelerdeki okullarda kurulan 690 sandıkta oy kullandı. Yapılan tasnif sonucunda 168 bin 271 geçerli oyun dağılımı sık sık değişti. İlk açıklamaya göre AK Parti 3 milletvekilinin üçünü de aldığı gerekçesi ile sokaklarda gösteri yaparken MHP´liler seçim kurulu önünde toplanarak sonuca tepki gösterdi

SONUÇ GEÇ SAATLERE KADAR NETLEŞMEDİ

Sandıkların açıklanmasından hemen sonra partilerdeki heyecanlı bekleyiş geç saatlere kadar sürdü. Kesin olmamakla birlikte AK Partinin oyu ilk olarak z102 bin 335 olarak açıklandı. MHP´nin ise 34 bin sıfır 15, CHP´nin ise 22 bin 587 olarak açıklandı. Daha sonra MHP´nin itirazı üzerine bu rakamlar AK Partinin 105 bin sıfır 64, MHP´nin 34 bin 384, CHP´nin ise 22 bin 640 olarak ilan edildi. Geç saatlerde ise seçim kuruluna yapılan itirazlardan sonra yurtdışı oylarının belli olmaması nedeniyle kesin sonucun önümüzdeki bir iki gün içinde açıklanması bekleniyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız