Kırbaş; ilaç bayilerini uyardı

Kırbaş; ilaç bayilerini uyardı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kırıkkale'de bulunan Zirai İlaç Bayi yetkililerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, bitki koruma ilaçlarının reçetesiz satılamayacağ

REÇETELİ SATIŞ MECBURİ

Kırıkkale’de faaliyet gösteren 33 Zirai İlaç Bayi sorumlularına ziraat alanında güven ve ilaçlandırma konulu seminer düzenlendi. Bayi sorumlularının bilgilendirildiği toplantıda reçetesiz bitki koruma ilaçlarının satılamayacağı gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, “Özellikle son yıllarda gerek ihraç sebze ve meyvelerde gerekse iç tüketimde kullanılan meyve ve sebzelerde zirai ilaç kalıntılarının artması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca zirai mücadelede kullanılan her türlü ilaçlar ve bitki gelişimini düzenleyiciler 2009 yılı itibariyle reçeteli satışı mecburu hale getirilmiştir” dedi.

 

REÇETE YAZMA BELGESİ VERİLDİ

Kırbaş konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “ Bu amaçla Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bünyesinde 47 adet Ziraat Mühendislerinin eğitimi yapılarak reçete yazma belgesi verilmiştir. Bunlar İl merkezi ve İlçelerimizde çalışmakta olup, çiftçi vatandaşlarımızın kullandığı zirai mücadele ilaçlarında reçeteli kullanımla birlikte optimum ve zamanında kullanım konusunda da bilgilendirme yapacaklardır. Böylece kalıntı limitinin en aza indirilmesi planlanmaktadır”   

 

DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK

“Yapılan toplantıda bitki koruma ilaç ve ürünlerinin reçetesiz satılamayacağı, kalıntı limitlerine dikkat edilmesi açısından son ilaçlama ile hasat süresi arasındaki süreye mutlaka uyulması konusunda bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Buna bağlı olarak İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü kontrol ekiplerince adı geçen bayiler yönetmelik gereği daha önce 2 ayda bir denetim yaparken reçeteli satışa geçilmesi ile birlikte sıkça denetim yaparak kontrollerini sıklaştıracaklardır. Bu nedenle de halkımızın daha temiz, daha sağlıklı,  kaliteli gıda standartlarına uygun kalıntı kimyasal içermeyen sebze ve meyvelerin satışı ve tüketilmesi sağlanacaktır” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ