Kırbaş: Ekmek üretimi yeniden tasarlanacak

Kırbaş: Ekmek üretimi yeniden tasarlanacak

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğiyle getirilen hükümler hakkında bilgi verdi. Kırbaş, kurumun internet sitesinden yaptığı duyuruda, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği`nin yayınlanarak yürürlüğe gir

HİJYEN KONUSUNA DİKKAT EDİLECEK

Buna göre, ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmeklerinin ambalajsız olarak piyasaya arz edilebileceğini belirten Kırbaş, ancak bunların dışındaki ekmek çeşitlerinin üretim yerleri de dahil olmak üzere ambalajlı olarak piyasaya arz edilmek zorunda olduğunu kaydetti. Ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışan tüm personelin hijyen konusunda temel eğitim alma zorunluluğu getirildiğini ifade eden Kırbaş, ekmek ve ekmek çeşitleri, ekşi hamur ve diğer ekmek çeşitlerinin tuz içeriğinin kuru maddede ağırlıkça en çok yüzde 1,5, kül içeriğinin de kuru maddede en az 0,65 düzeyinde olması gerektiğini vurguladı.

EKMEK KASALARI AÇIK BIRAKILMAYACAK

Ekmek kasalarının açıkta bırakılmayacak, zemin ve dış ortamla teması engellenecek palet üzerinde olacak şekilde temiz bir ortama konulmasının sağlanacağına işaret eden Kırbaş, ambalajsız olarak piyasaya arz edilecek ekmeklerin sadece bu amaç için kullanılacak araçlarda taşınabileceğini ifade etti. Kırbaş, diğer hükümleri şöyle sıraladı: "-Ambalajsız olarak piyasaya arz edilecek ekmekler satıcı tarafından tüketiciye arz edilecek, tüketicinin ekmeğe dokunması engellenecek. Ekmek sadece bu tebliğde belirtilen hijyen koşullarını sağlayan yerlerde piyasaya arz edilecek. Pazar, manav gibi hijyen koşulları kontrol edilemeyen bulaşmaya açık alanlarda satılmayacak.?

EKMEKLERİN TAŞINMASI

Ekmeklerin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personel, kişisel temizliğini sürdürmeye azami itina gösterecek, uygun ve temiz kıyafet giyecek ve koruyucu eldiven kullanacak. Ekmeklerin satışa sunulduğu ekmek dolapları veya tezgahları açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortama konulacak. Tebliğ kapsamındaki ürünleri tüketiciye arz eden yerler, tam buğday ekmeği veya tam buğday unlu ekmek veya kepekli ekmek de bulundurmak zorunda olacak."

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü