Kınalı Keklikler Doğaya Salındı

Kınalı Keklikler Doğaya Salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğünce, Yahşihan ilçesinde ormanlık alanda doğaya kınalı keklik salındı.

Yozgat Keklik Üretim Tesisinden getirtilen keklikler, Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyünde gerçekleştirilen törenle doğaya bırakıldı. Törene, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Haluk Karahan, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Barış Cücen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürü Bahadır Gürleyik katıldı.
Keklik Salımı öncesi proje hakkında bilgi sunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Bahadır Gürleyik, bu salım programlarıyla, yaban hayvanı popülasyonunun artırılması, gen karışımının sağlanarak sağlıklı yavrular ve sağlıklı bireylerin gelişiminin sağlanması, sürdürülebilir avcılık faaliyetleri kapsamında popülasyonun devamlılığının sağlanması amaçlandığını, amaç doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğaya Keklik Yerleştirme Projesini uygulamaya koyduğunu ve bu kapsamda 2003 yılından bugüne kadar toplam 20.225 adet keklik yerleştirildiğini, 2023 yılı Doğaya Keklik Yerleştirme programı kapsamında bugünde Yahşihan ilçesi Kılıçlar köyünde 700 adet kekliğin keklik salım programı çerçevesinde yerleştirileceğini ifade etti.

Ayrıca 2003-2022 yılları arasında 260 adet sülün kuşu’nun doğaya bırakıldığını, 500 adet Beç tavuğun ücretsiz dağıtımın gerçekleştirildiğini, yaban hayatının devamı için 85.553 kg yem tabiata bırakıldığını, 2022-2023 yılları arasında da 9.000 kg yemin tabiata bırakıldığını, ayrıca 596 adet yaban hayvanının tedavisinin yapıldığını 461 adedinin ise rehabilitasyonunun yapılarak tekrar tabiata bırakıldığını belirtti.
Daha sonra kafeslerdeki kınalı keklikler, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve törene katılan protokol tarafından doğaya salındı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız