Kimyon üreticileri umduğunu bulamadı

Kimyon üreticileri umduğunu bulamadı

Kırıkkale`nin Bahşılı ilçesinde kimyon ekimi yapan üreticiler geçen yıla oranla ürünün bu yıl düşük olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadılar.

REKOLTE AZ DURUM VAHİM

Bahşılı ilçesinde kimyon ekimi yapan üreticilerin geçen yıla oranla hasatta yaşanan düşük rekolte nedeniyle zor durumda oldukları bildirildi. Üreticilerden Hüseyin yaptığı açıklamada, her zaman 18 dönüm araziden 1 ton 800 kilogram hasat aldıklarını, bu yıl aynı yerden sadece 800 kilogram ürün aldıklarını kaydetti. Sıcakların ilk bastırdığı günlerde yangın dedikleri mahsulde bir nevi kavrulma olduğunu ifade eden Atay, şöyle konuştu:

SUSUZLUK SIKINTISI

"Buna susuzlukta eklenince yağmur da yağmadı. Tohuma dönüştüğü sıralarda olan bu mevsimlik durum tohum verimini düşürdü. Sonra boyda ve meyvede toparladı diye sevinirken şimdi biçtik ancak el yordamı ile rüzgârlı bir günde savurduğumuz kimyon bizi buğday da olduğu gibi hayal kırıklığına uğrattı. Kırıkkale ve yöresi kimyonu pek bilmiyorlar ama buğdaydan daha verimli ve karlı bir bitkidir. Kayseri`de ve yurdumuzun çoğu yerinde çok tutulup kullanılan bir bitkidir."



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı