Kimsesizlerin kimsesi, yoksulların umuduyuz

Kimsesizlerin kimsesi, yoksulların umuduyuz

KIZILAY´DAN RAMAZAN YARDIMI

Kimsesizlerin kimsesi, yoksulların umuduyuz

Öncelikli görevlerinden birisi de yoksulların yardımına koşmak olan Kızılay, bu yıl da geleneği bozmadı ve Kırıkkale Şubesi mültecilere gıda yardımı yaptı. Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan ve Şube Sekreteri Mehmet Altundağ mülteci ailelere erzak paketlerini bizzat kendileri teslim ettiler. Erzak dağıtımı sırasında mültecilerin birbirinden ilginç ve dramatik hikâyeleri yürek burktu.  

KIZILAY´DAN RAMAZAN YARDIMI

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazanda ihtiyaç sahiplerini ve mültecilerin yanlarında olduklarını ve her zaman yardım ettiklerini belirten Kırıkkale Kızılay Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, ?Kızılay Kırıkkale Şubesi olarak her zaman yardımlarımız devam ediyor. Ramazan ayında ise mülteci misafirlerimiz olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Sadece Ramazan ayında değil her zaman yardımlarımız devam ediyor? dedi.

1 YIL ÖNCE KIRIKKALE´YE GELDİK

Irak´tan Türkiye´ye gelen ve Ankara´dan Kırıkkale´ye yerleşen Newal Al Jubaily, yapılan yardımlardan dolayı Kırıkkale Kızılay Şubesine teşekkür etti. Türk halkının her zaman yanlarında olduğunu ve Kızılay´ın her zaman yanlarında olduğunu ifade etti. Jubaily, ?Kırıkkale Kızılay şubesi ve yardım sever vatandaşlar bizlere destek veriyor herkesten Allah razı olsun biz Kırıkkale´ye yaklaşık 1 yıl önce yerleştik? şeklinde konuştu.

EŞİM KIRIKKALE´DE HAYATINI KAYBETTİ

Kırıkkale´de bir evde 7 kişi yaşadıklarını söyleyen Jubaily, ?Eşim Irak´ta memurdu. Hep birlikte sınırı geçerek önce devletin belirlediği kamplara yerleştik. Daha sonra ise kimliğimizi çıkararak Ankara´ya, Ankara´nın ardından ise Kırıkkale´ye yerleştik. Yaklaşık bir yıldır buradayız. Eşim Kırıkkale´de rahatsızlandı ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam ederken hayata gözlerini yumdu? diye konuştu.

VATANDAŞLAR BİZLERE DESTEK VERİYOR

Jubaily, ?Kırıkkaleli yardımsever vatandaşların sayesinde yaşamımıza devam ediyoruz. Gerek Kızılay gerekse yardımsever vatandaşlar bizlere destek veriyor. Çocuklarım çok küçük, çalışan kimse yok. Bizler de gelen yardımlarla hayatımıza devam ediyoruz? ifadelerini kulandı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü