Kimsesizin kimsesi olacak

Kimsesizin kimsesi olacak

Kırıkkale’de yokluğu günden güne hissedilen ve özellikle tek başına yada bakıma muhtaç halde yaşayan yaşlıların uzun süredir beklediği Huzurevi ihalesi yapıldı.

100 YATAK KAPASİTELİ OLACAK

100 yatak kapasiteli ve 3 katlı olarak projelendirilen binaYahşihan/Yenişehir mahallesi sınırları içinde 12 dönümlük arazi üzerine yapılacak.

 

KIRIKKALEDE BÜYÜK İHTİYÜÇ

Bilindiği gibi bir süredir Huzurevi yapımı için ilk etapta sağlanan 8 milyon TL’lik ödenek ile inşaat ihalesine çıkmahazırlıkları yapılıyordu.

32 milyon bedelle sonuçlanan ihaleye göre, projelendirilmiş Huzurevi binasının 2023 yılında faaliyete geçecek şekilde ve 700 günde tamamlanması hedefleniyor.

2020 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünce yapılan istatistiğe göre Kırıkkale genelinde 65 yaş ve üzeri: 19.820 kadın,15.519 erkek olmak üzere toplam:35.339 kişi bulunuyor.

 

60 YAŞ VE ÜSTÜ KABUL EDİLECEK

İnşaat tamamlandığında Huzurevine kabul edilmek için başta 60 yaş ve üzeri olmak gerekiyor. Huzurevine kabulün diğer şartları ise;

Kendi ihtiyaçlarını karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak.Yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak. 

Ruh sağlığı yerinde olmak. Bulaşıcı hastalığı olmamak. Uyuşturucu madde yada alkol bağımlısı olmamak.Sosyal ve/veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile tespit edilmiş olmak.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız