Kimsenin engelli olmayacağım garantisi yok

Kimsenin engelli olmayacağım garantisi yok

ENGELLİLERLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER GELİYOR

Kimsenin engelli olmayacağım garantisi yok

Kırıkkale Vakfı´nca Engelliler Günü Panel Programı´na katılan Milletvekili Abdullah Öztürk, kimsenin engelli olmayacağına garantisi olmadığını söyledi.

TAKDİRE ŞAYAN

Engelli vatandaşların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devlete de topluma da önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Öztürk,  tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek, her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadelenin gerçekten takdire şayan olduğunu söyledi.

DÖNÜŞÜME SAHNE OLMUŞTUR

Öztürk, "Bu dünyada her birimizin engelli konuma düşünebileceğinin bilinciyle konuya ilişkin toplumsal duyarlılığın daha da artması için vatandaşlarımızın da kurumlarımızın da gerekeni en iyi biçimde yapacaklarına inanıyorum. Türkiye, özellikle son 13 yıllık süre zarfında, ekonomi, siyaset, yatırımlar ve kalkınmada nasıl sessiz bir devrim gerçekleştirdiyse, engelli kardeşlerimizin meselelerini çözüme kavuşturma hususunda da önemli bir dönüşüme sahne olmuştur? dedi.

YASAL DÜZENLEMELER

Öztürk, ?Söz konusu süre zarfında engelli kardeşlerimiz ile ilgili yasal düzenlemeler, hayata geçirilen sosyal politikalar, bu konuda yaşanan zihniyet değişimini açıkça ortaya koymaktadır. Bizler, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, onların toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir" diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü