Kimeski Kavşağı düzelecek mi?

Kimeski Kavşağı düzelecek mi?

ÇÖZÜM, DÖNEL KAVŞAK YA DA BÖLÜNMÜŞ YOL

Kimeski Kavşağı düzelecek mi?

Kırıkkale´nin şehir merkezine en uzak mahallesi olan Kimeski Mahallesi´nin eski Samsun Yolu üzerinden girişi tehlike saçıyor, kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Mahalle sakinleri yıllardır ihmal edilen bu durumun ne zaman düzeleceğini merak ediyor. Mahalle sakinleri ?Kimeski kavşağı düzelecek mi?? diye soruyor.

MERKEZE UZAKLIĞI 10 KİLOMETRE

Vali Konağı Kavşağından Aşağı Mahmutlar Çevreyolu bağlantısına kadar olan kısmı tek şerit olarak kalan Samsun Yolu´nun yaklaşık 5 kilometrelik bu kısmında yer alan Kırıkkale´nin merkeze en uzak mahallesi olan Kimeski sakinlerini kaygılandırıyor. Mahallenin giriş bölümünde dönel kavşak da olmayınca bu mahalleden Samsun Yolu´na giriş ve çıkışlar tehlikeli olaylara sahne oluyor. Özellikle Kırıkkale yönünden mahalleye girişler büyük tehlike arz ederken bu konuda hiçbir çalışma yapılmaması ise daha kaygı verici.

YOL ARTIK BELEDİYE´NİN

Geçtiğimiz yıllarda Vali Konağı´na kadar olan kısmı Kırıkkale Belediyesi tarafından asfaltlanarak yenilenen Samsun Yolu´nun Çevreyoluyla kesiştiği Aşağımahmutlar´a kadar olan 5 kilometrelik kısmı tek şerit olarak bırakılmıştı. Gerekçe olarak, bu bölümün Karayollarına ait olması gösterilirken, Çevreyolunun tamamlanması ve Aşağımahmutlar´ın da Kırıkkale Merkez´e bağlanması dolayısıyla bu yolun belediye mücavir alanı içerisine girdiğini belirten Karayolları yetkilileri de artık bu yolun belediyeye ait olduğunu beyan etmişlerdi. O gün bu gündür bölünmüş yola dâhil edilmeyen Samsun Yolu´nun bu bölümü ile ilgili sorunlar katlanarak çoğalmaya devam ediyor.

ÇÖZÜM, DÖNEL KAVŞAK YA DA BÖLÜNMÜŞ YOL

Konuya ilişkin şikâyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, mahalleye girişi çıkışlarda ciddî tehlikeler atlattıklarını ifade ettiler. Özel bir ışıklandırması da bulunmayan yolun kazalara davetiye çıkarttığını beyan eden mahalle sakinleri, ?Özellikle akşamları belli bir saatten sonra çevredeki gazinolardan çıkan ve alkollü olarak araç kullananlar tehlikenin oranını daha da artırıyor? dediler. ?Topu topu 5 kilometrelik bir tek şeritli yol var burada. Bu yolun bölünmüş hale getirilmesi ya da en azından mahalle girişine dönel kavşak yapılması çok da zor olmasa gerek? diyen Kimeski Mahallesi sakinleri Belediye yetkililerini bu konuda çözüm bulmaya davet ettiler.

PUSULA ÖZEL/HABER-FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü