Kilometrelerce araç yoğunluğu yaşanıyor

Kilometrelerce araç yoğunluğu yaşanıyor

İl Emniyet Müdürü Kartal, Kırıkkale`nin Ankara`ya 70 kilometre uzaklıkta çok önemli bir kavşak bölgesinde bulunduğunu, Arife günü nedeniyle yoğun bir trafik akışının yaşandığını söyledi.

50 BİN ARAÇ

Normal günlerde Kırıkkale-Ankara karayolunda araç sayısının 25-26 bin civarında olduğunu ancak dün yapılan sayımlarda 50 bin civarında aracın Ankara`nın doğusuna doğru hareket ettiğini tespit ettiklerini açıkladı.

MUTLAKA EMNİYET KEMERİ TAKIN

Kırıkkale`nin önemli bir kavşak noktasında yer aldığını ifade eden Kartal, şöyle konuştu: "Karadeniz, Doğu Anadolu, Kayseri, Malatya ve Elazığ aksına üçe ayrılma suretiyle yolumuz devam ediyor. Bayram arifesinde ilimizde trafik tedbirlerini ek olarak ekip sayılarının arttırılması planladı ve bugünden itibaren uygulamaya konuldu. Bayram süresince ve dönüşünde bu ek tedbirlerimiz devam edecek. Şu an ilimiz sınırları içerisinde 10 ekibimiz trafiği kontrol ediyor. Trafik kazalarının analizini yaptığımızda basit asli kusurların ön plana çıktığını tespit ettik. Bunlar insan kusuruyla beraber aşırı hız ihlali ve yorgunluk ile uykusuzluk sebebiyle araç kullanmak ilk sıralarda yer alıyor. Bu tabi trafiğin yoğun olduğu günlerde daha da önem kazanıyor. Tatil nedeniyle yola çıkan vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz, hız limitlerine uyalım, muhakkak emniyet kemerini takalım, sadece sürücü değil yanındaki tüm yolcuların emniyet kemerini takmak suretiyle seyahat etmeleri gerekmektedir. Sürücülerimiz, lütfen yorgun ve uykusuz yola çıkmasınlar."



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü