Kılevli´de suya hasret bitiyor

Kılevli´de suya hasret bitiyor

KAYMAKAM ALTUNTAŞ, KÖYDES PROJESİ KAPSAMINDA BU YIL İÇİNDE SONDAJ KUYUSU AÇTIRILARAK İÇME SUYU SIKINTISININ GİDERİLECEĞİ MÜJDESİNİ VERDİ

KAYMAKAM ALTUNTAŞ, KÖYDES PROJESİ KAPSAMINDA BU YIL İÇİNDE SONDAJ KUYUSU AÇTIRILARAK İÇME SUYU SIKINTISININ GİDERİLECEĞİ MÜJDESİNİ VERDİ

Kılevli´de suya hasret bitiyor

Balışeyh Kaymakamı Önay Altuntaş, İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Yalçın ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Mümtaz Erdurucan, Kırlangıç, Kenanbeyobası, Mehmetbeyobası, Kılevli, Uzunlar ve Işıklar Köyünü ziyaret ederek buradaki sorunların giderilmesi için çalışma yapacağını söyledi. Bu arada içme suyu olmayan Kılevli köyüne içme suyu getirileceği bildirildi.

BİZZAT YERİNDE İNCELEDİ

Kaymakam Altuntaş, köylerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi, muhtar ve vatandaşların istek ve taleplerini yerinde dinleyerek not aldı. Kırlangıç Köyü Muhtarı Ramazan Yalçın Yıldız, Kaymakamlığın katkılarıyla köye çocuk parkı, köy çeşmesi yapıldığını, mezarlığın etrafının kafes telle çevrildiğini köyün hiç eksiğinin şuan itibariyle olmadığını söyledi. Daha sonra Kenanbeyobası Köyünde yapılan incelemede Köy Muhtarı Murat Pehlivanlı, Kaymakamlığın imkânlarıyla köye imamevi yapıldığını, caminin bakım onarımının yapıldığını ifade etti.

ALTUNTAŞ MÜJDE VERDİ

Cuma Namazının Mehmetbeyobasında kılındığı programda, namaz sonrasında vatandaşlarla sohbet edildi. Kaymakam Altuntaş, köyün içme suyu sıkıntısının giderilmesi için KÖYDES Projesi kapsamında bu yıl içinde sondaj kuyusu açtırılarak içme suyu sıkıntısının giderileceği müjdesini verdi. Kılevli Köyüne yapılan ziyarette ise Altuntaş, vatandaşlara müjdeli haber vererek köyün içme suyu sıkıntısının giderilmesi için 2017 KÖYDES Projesi kapsamında sondaj kuyusu açılacağını, köyün bağlısı olan Karahocalı´nın da yine KÖYDES Projesi kapsamında kanalizasyon ve fosseptik yapım işinin de yaptırılacağını söyledi.

KÖYLERE DESTEK SÜRECEK

Uzunlar Köyüne yapılan ziyarette ise Köyde İller Bankası destekli İl İdaresince Projesi hazırlanan ve Kaymakamlığımızca ihalesi yapılan Yeni içme suyu deposu yapımı, drenaj ve hat yenilenmesi, toplama merkezi yapılması işleri ile yine 2017 KÖYDES Projesi kapsamında ihalesi yapılan Kanalizasyon ve Fosseptik yapım işi yerinde incelenerek müteahhit firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Köy halkı ve muhtar bu çalışmalardan dolayı Devlete minnettar olduklarını ifade ettiler.

GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILDI

Daha sonra Işıklar Köyünde yapılan incelemede Köy Muhtarı Ali Bedir, Kaymakamlığın katkılarıyla köyümüzde çok güzel çalışmalar yapıldığını, köyün kayda değer bir işinin kalmadığını, ancak arazilerinden geçen Ankara-Sivas arası hızlı tren hattı yapım çalışmaları nedeniyle çok mağdur olduklarını belirtti. Hattın öbür tarafında kalan arazilerine geçmek için uygun köprü ve menfez yapılmadığını, uygun olmayan yere yapılarak mağdur edildiklerini belirten Bedir, arazilerini ekip biçemediklerini bu sıkıntılarının giderilmesini talep etti.

Haber Merkezi



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü