Kıl payı kurtuldu

Kıl payı kurtuldu

Kırıkkale`de kalbinin 1 cm yakınına aldığı bıçak darbesi sonucu yaralanan şahıs zamanında müdahale edilerek hayat döndürüldü.

KALBE BIÇAK DARBESİ

Kalp Damar Cerrahı Kaan Özsiz "Ameliyatta baktık ki kesici delici alet sol göğüsten girmiş, akciğeri geçmiş, kalbin zarını delerek kalbin sol tarafındaki karıncığı yaralamış, zamanında yaptığımız müdahale ile genci hayata döndürdük" diye konuştu. Kırıkkale`de kimliği belirlenemeyen bir vatandaş, tartıştığı şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan vatandaş Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı.

BAŞARILI BİR AMELİYAT GEÇİRDİ

Ameliyatı gerçekleştiren ekip içerisinde bulunan Kalp Damar Cerrahı Kaan Özsiz, `Hastamız acil servise getirildiğinde genel durumu kötü idi. Biz olası bir kalp yaralanması düşündük. Hemen tetkiklerimizi yaptık. Eko dediğimiz kalbin etrafına baktık. Kalbin etrafında sıvı toplandığını gördük. Hemen göğüs cerrahisindeki yardımcı doçent arkadaşımla beraber durumu hızlı bir şeklide değerlendirdik, ameliyata aldık. Bu tür yaralanmalarda önemli olan nokta hastanın ambulans beklemeden bir an önce hastaneye yetiştirilmesidir diye konuştu.

YARALANMA TEHLİKELİ

Göğüs Cerrahı Nesimi Günal ise, `Bu tip yaralamalarda delici kesici alet yaralanmaları, göğüs yaralanmaları, kalp yaralanmaları hastaneye bir an önce gelmesi gereken yaralanma grubunu oluşturuyor. Genel trafik kazalarında olduğu gibi işte tüm vücut yaralanmalarında olduğu gibi değil de bir yaralanma görüldüğü zaman vakit kaybetmeden hastaneye ulaştırılması gerekiyor ki bir an önce müdahale yapılabilsin. Tabi hastamızın burada şansı vardı. Ekip olarak uygundu, hazırdık dedi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama