KHK´lar demokrasinin köküne kibrit suyu döküyor

KHK´lar demokrasinin köküne kibrit suyu döküyor

KAMU ÇALIŞANLARIN HAYATI KARARIYOR

KHK´lar demokrasinin köküne kibrit suyu döküyor

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu üyeleri, 29 Ekim tarihinde çıkarılan KHK´lar ile ihraç edilen kamu çalışanların ve Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu protesto ettiler

BİNLERCE SENDİKA ÜYESİ ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Cumhuriyet Meydanında toplanan KESK Samsun Şubeler Platformu üyelerine CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal ve yönetim kurulu üyeleri Alevi Kültür Derneği yöneticileri, emekli sen başkan ve yöneticileri ile destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK şubeler platformu dönem sözcüsü Yüksel Şahin "29 Ekim gecesi çıkarılan KHK´larda binlerce kamu çalışanı ve KESK´e bağlı sendikaların üyeleri ihraç edilerek işinden atılmıştır. Bu uygulamaları kabul etmeyeceğiz. Gerekçe olmayan gerekçelerle, sendikal eylem ve etkinliklerimiz suçmuş gibi gösterilerek, idari kararlarla cezalandırılmıştır Gerçek suçlular ve suç işleyenler karanlığı sever, işledikleri suçları karanlığın örttüğüne inanırlar? dedi.

KAMU ÇALIŞANLARIN HAYATI KARARIYOR

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü ?Bunun için gece yarısı çıkartılan KHK´ler kamu emekçilerini açığa almaya, yaşamlarını karartmaya devam ediyor. Bunun için ne kaldıysa gazeteler, haber ajansları hatta kültür sanat dergileri bile kapatılarak susturuluyor. Bunun için rektörlük seçimleri kaldırılıyor. Bunun için savunma hakkı sınırlandırılıyor, avukatlık mesleği denetim altına alınıyor. Kamu emekçilerinin kazanılmış emeklilik, çalışma, sendikal hakları, sahip oldukları güvenceler bir çırpıda, büyük bir keyfilikle yok sayılıyor. Bunlar KHK yapıcılarının insafına ve takdirine bağlı konular değildir. Bunlar ?hak?tır. Kazanılmış haklarla keyfi biçimde oynayamazsınız.?

OHAL DEMOKRASİNİN ALTINA KİBRİT SUYU DÖKÜYOR

?OHAL rejimi demokrasinin, sendikal hakların, kuvvetler ayrılığının köküne kibrit suyu dökmektir. Tam bir keyfi rejim inşasıdır. Sendikal eylem etkinliklerden dolayı ihraç ettiğiniz üyelerimiz işlerine iade edilsin. Buradan herkese, parlamentoya, siyasi partilere, sendikal konfederasyonlarına çağrı yapıyoruz. Daha fazla izleyip, bekleyemeyiz. OHAL ve KHK´lerle her gün biraz daha kazanılmış haklarımız, yaşam hakkımız, özgürlüklerimiz yok ediliyor. Açığa alınan, ihraç edilen hiçbir üyemiz yalnız değildir. Sendikamız tüm üyelerimizin sonuna kadar yanındadır. Gün birlikte olma günüdür. Gün yan yana, omuz omuza durma günüdür.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ