Keskin´in ?makûs? talihini yeneceğiz

Keskin´in ?makûs? talihini yeneceğiz

SU SORUNU GÜNDEMİ İLE HALKA AÇIK TOPLANTI DÜZENLEYEN BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM SORUNUN MUTLAKA GİDERİLECEĞİNİ SÖYLEDİ VE EKLEDİ:

SU SORUNU GÜNDEMİ İLE HALKA AÇIK TOPLANTI DÜZENLEYEN BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM SORUNUN MUTLAKA GİDERİLECEĞİNİ SÖYLEDİ VE EKLEDİ:

Keskin´in ?makûs? talihini yeneceğiz

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ilçede devam eden su kesintisi gündemi ile ilgili halka açık yaptığı toplantıda su sıkıntısının mutlaka giderileceğini söyledi ve ekledi; ?Keskin´in makûs talihini hep birlikte yeneceğiz? dedi.

GÖREVE GELDİĞİMİZDE DE VARDI  

Belediyede yapılan toplantıda konuşan Yıldırım, göreve geldiği günden itibaren ilçede su sıkıntısı olduğunu söyledi. İlçedeki altyapı su ihalesinin göreve başlamadan yapıldığını ve projedeki aksaklıklar yüzünden ilçeye suyu veremediklerine değinen Yıldırım, "Altyapı projesi 2050 yılına kadar yetecek bir proje. Ancak bu projede büyük hatalar var. Bu durumu yetkililere de ilettim. Önceki hattın borusunun ebadı yeni takılana göre daha büyüktü. Takılan küçük borular ek yerlerinden sızdırma yapıyor. 14 kilometre uzunluğundaki bu borularda sık sık su patlamaları meydana geliyor. Bu yüzden hem vatandaşlarımız hem de bizler mağdur durumdayız." diye konuştu.

GEREKLİ ÇALIŞMALARIMIZI YAPIYORUZ  

Yaşanılan su kesintilerinin kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Başkan Yıldırım, ?Şu günlerde sudan dolayı çok sıkıntı yaşıyoruz. Boru hattında bir arıza meydana geliyor ilk duyduğumuz laf belediyenin borcu var. Bunu defalarca söylememe rağmen hala bu iftira ve yalandan kurtaramıyorum? şeklinde konuştu.

KESKİN HEPİMİZİN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ YER

Yıldırım konuşmasında şu ifadelere yer verdi, ?Yaklaşık 30 aya yakın belediye başkanlığı süreci yaşıyoruz. Keskin, hepimizin doğup büyüdüğü bir memleket. Geçmiş tarihi ve kültürüyle dikkatleri üzerine çeken, turizm alanında da çeşitli güzellikleri bünyesinde bulunduran bir ilçemizdir. Kırıkkale´nin de tarihine baktığımız zaman yerleşim yerleri arasında Keskin, en eski yerleşim yerine sahip bir ilçedir. Bizim geçmişimiz ve kültürümüz var. Ama buna paralel bir gelişme, büyüme, istihdam yaratma noktasında Keskin geride kalmış. İnşallah bu makûs talihi değiştireceğiz.

150 BİN METRE KARE KİLİT PARKE

?Şebeke yenileme çalışmaları sırasında bozulan yolların tamiratına başlandı ve çalışmalar devam ediyor. 2015 ve 2016 yıllarında Toplam 150.000 m2 kilit parke, bordür ve yağmur oluğu döşendi. 2016 yılı Haziran ayında ilçe merkezine 6 km, sıcak asfalt atıldı. Kurtuluş Savaşında sağlık ocağı olarak kullanılan konağın Kültür Merkezi yapımı için kamulaştırma işlemi yapılmış ve restorasyon işi ihale edilmiş ve başlanmıştır. Belediye hizmet binası bahçe düzenlemesi tamamlanmıştır.

PERSONEL ALACAKLARI ÖDENİYOR

Personel alacaklarının düzenli ödenmeye başladığını anlatan Yıldırım; ?Personele alacakları zamanında ödenmiş ve ödenmeye devam edilecektir. Geçmiş dönemden alacağı olan personele alacakları ödendi. Personelin resmi kıyafet ve iş elbisesi ihtiyacı giderilerek daha düzenli çalışma şartları sağlanmıştır. Esnaf ödemeleri zamanında yapılmaktadır. Belediyemizin geriye dönük alacakları tahsil edilerek hem maddi açıdan azda olsa bir rahatlama hem de hizmet yapabilmek için ödenek oluşturulmuştur.

KÖTÜ GÖRÜNÜMLER ORTADAN KALKTI

?Sebze halinde bulunan baraka tipi dükkânlarda bulunan esnaf isteklerine göre Belediye Dükkânı veya kendi buldukları bir dükkâna taşındılar. Bu baraka tipi dükkânlar yıkılarak kötü görünüm ortadan kaldırıldı. Bu alanın Cumhuriyet Meydanına katılması için çalışmalar devam ediyor. Kastamonu İl Özel İdaresinden bir adet greyder alınarak halkımızın hizmetine sunuldu.?

SULU MAĞARA ÇALIŞMALARA ÖNEMLİ

Sulu mağara yanında bulunan alana İller Bankası ile birlikte park yapımı bitirildi. Zeynep Gürbüztürk Parkının yapımı bitirildi. Yeni Mahalleye bir adet park yapıldı. TOKİ Tarafından yapılacak olan konutlar için talep toplandı arsa devri işlemleri bitirildi ve ihalesi TOKİ tarafından yapıldı. İnşaat çalışmaları başladı.

ARAÇ FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK

?İlçemize Doğalgaz getirilebilmesi için müracaat yapıldı ve takip edilmektedir. 2014 yılı Nisan ayından itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe Ford Cargo arazöz, İş adamı Recep Uzelli´ den Ford Ranger Pikap, Hemşerimiz Nevzat Şentürk´ ten Mercedes Minibüs, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Hemşerimiz Pevrul Kavlak´ tan Ford Cenaze Taşıma aracı ve MKE Hurda İşletme Müdürlüğünden hurda olarak alman Renault Toros Station Vagon araç alınarak ilçemizin hizmetine sunuldu? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü