Keskin´den sitemli veda

Keskin´den sitemli veda

KIRIKKALE´NİN EN BÜYÜK STK´SI TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI BASRİ KESKİN, 21 YILIN SONUNDA GÖREVİNE VEDA ETTİ

KIRIKKALE´NİN EN BÜYÜK STK´SI TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI BASRİ KESKİN, 21 YILIN SONUNDA GÖREVİNE VEDA ETTİ, YENİ BAŞKAN ZEKERİYA AYTEKİN OLDU.

Keskin´den sitemli veda

Kırıkkale´nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Kırıkkale Emekliler Derneğinin 21. Olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan 21 yıllık başkan Basri Keskin katılımın az olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken üyelerine sitem etti. Genel kurulda veda konuşması yapan TÜED Şube Başkanı Keskin, emeklileri birlik olmaya çağırdı. Keskin, ?Eğer bizler emekliler olarak birbirimize güvenmez ve bağlanmazsak, siyasi partiler de bizlere istediğimizi vermez? dedi.  

21 YILLIK GÖREVİNİ BIRAKTI

Dün Kırıkkale Belediyesi İş Merkezi Kızılkanat Kapalı Düğün Salonu´nda Genel Başkan Kazım Ergün ve genel merkez yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleşen TÜED Olağan Genel Kurul´u ile Zekeriya Aytekin dönemi başladı. 21 yıldır görevi üstlenen Basri Keskin´in aday olmadığı genel kurula tek aday olarak giren Zekeriya Aytekin kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. 

GENEL BAŞKAN ERGÜN DE KATILDI

Genel kurula Vali Ali Kolat, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, CHP İl Başkanı Ahmet Önal, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile emekliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan kurulun divan başkanlıkları ve üyelikleri seçildi.  Divan başkanlığına Kazım Ergün, başkan vekilliğine Recep Orhan, Ömer Kurnaz, Arif Duru ve Ali Uluyol seçildi.

DİNLENMEK İÇİN MOLA VERDİM

Açılış konuşmasını yapan ve faaliyet raporunu okuyan Basri Keskin tüm emeklilerden helallik istediği konuşmasında, ?Ben buradan ayrılmış değilim, sadece dinlenmek için mola verdim. Başkanlık görevini güvendiğim ve birlikte koşuşturduğum arkadaşıma devretmenin de ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum. Biz burada hiçbir zaman boş durmadık. Sizlerin özlük haklarının korunması için elimizden gelen her şeyi yaptık? ifadelerine yer verdi.

KESKİN´DEN SİTEM DOLU VEDA

Keskin şöyle devam etti: ?Sizlerin sorununun çözümü için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Kongremiz için 4 bin 500 kişiye telefonla ulaştık fakat kongremize istediğimiz kadar gelen kişi olmadı. Eğer bizler emekliler olarak birbirimize güvenmez, bağlanmazsak müddetçe siyasi partiler de bizlere istediğimizi vermez.? Keskin´in konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Vali Ali Kolat emeklilere önem vermeyen bir toplumun geleceğinin karanlık olduğunu söyledi.

BİZİ İNLETMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR

Genel kurulun son konuşmasını Genel Başkan Ergün yaptı. Ergün emekliler için verdikleri mücadeleden bahsederek, bu mücadelenin yıllarca büyük bir titizlikle ve fedakârlıkla sürdürüldüğünü ifade etti. İşte Ergün´ün konuşmasından satır başları: ?Bu ülkede 4 kişilik çekirdek bir ailenin sadece beslenmesi için 1300, 1400 liraya ihtiyacı var. Ulaşımı, elektriği, suyu ve sağlığı ekleyin 4 bin 500 liraya çıkıyor. Emeklilerin tamamı açlık ve yoksulluk sınırı altında inim inim inliyor. Bizi inletmeye kimsenin hakkı yoktur. Biz bu gür sesimizi her yerde çıkarmaya devam edeceğiz.?

ENİNDE SONUNDA PROMOSYONU ALACAĞIZ

?2000´den önce emekli olanların intibakını çıkardık, şimdi 2000´den 2008´e kadar emekli olanların intibakı için gece gündüz çalışıyoruz, çıkaracağız da. Bazı kişi ve kuruluşlar ahlaksızca bu intibakı kendileri çıkarmış gibi laf ediyor. Promosyonu Türkiye gündemine getiren biziz ve mahkemeye veren de biziz. O zaman başbakandı, şimdi cumhurbaşkanı sayın Erdoğan. Onun döneminde çıktı 2007/21 sayılı genelge ile. Genelge diyor ki, ?Kamuda çalışan işçi, memur hangi bankadan maaş alıyorsa, o banka ona promosyon öder´ diyor. Ey sayın cumhurbaşkanım, seni bu millet milletvekili yaptı, başbakan yaptı, cumhurbaşkanı yaptı. Biz de makamlara ve kişilere saygılıyız, biz üvey evlat mıyız? 11 milyon emekliye neden vermiyorsun? Biliniz ki eninde sonunda bu promosyonu alacağız.?

BU PROJENİN SAHİBİ BİZİZ

?Emeklileri TOKİ projesi ile ev sahibi yapmayı amaçladıkları projeleri hakkında da bilgiler veren Ergün, ?Bu proje bize aittir ve kaybedeni yoktur. Biz bu projeyi gerçekleştirmek için gövdemizi taşın altına koyacağız. Bunu ortaya sunan biziz, bir bakıyoruz kanal da hiç hakkı olmayan bir adam çıkıyor sanki bu projeyi kendi çıkarmış gibi konuşuyor ve ?Emekliden para alıyorlar´ diyor. Emekliden para alanlar ülkenin şerefsizleri ve ahlaksızlarıdır. Kimseden para almıyorum. Biz sadakaya muhtaç insanlar değiliz, biz hakkımızı istiyoruz. Eğer yılın sonunda enflasyon yüzde 3, yüzde 4 çıkar da bu emeklilerle dalga geçerlerse sizi göreve davet ediyorum.?

SİZ NE DERSENİZ BİZ ONU YAPARIZ

?Bu dernek olmasaydı işçi ve BAĞKUR emekli maaşları 200 lira ile 500 lira arasında düşük olacaktı. Bu derneğin sayesinde bu zamları aldınız. Eski emekliler şanslısınız, şimdi asgari ücretten emekli olan insan 630 lira maaş alıyor.  Bir tarafa 1400 lira maaş vereceksin, asgari ücretten emekli olana ise yuvarlak olarak 650 lira veriyorlar. Bunlar nasıl bir vicdan taşıyorlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin anayasasında hukuk devleti ve sosyal devleti ibaresi var. Bu devlete vergi vermeyen, prim ödemeyenlere sosyal yardım adı altında 650 lira para veriyorsunuz, devletine vergi veren, prim ödeyen insanların hak etmediğini söyleyeceksiniz. Buna biz de Allah´ta razı olmaz. Bu derneğin değil Türkiye´de, dünyada bile bir benzeri yok. Gücümüzü siz emeklilerden alıyoruz. Biz hiç kimseden talimat almayız. Siz ne derseniz onu yaparız. Bu güne kadar hiç çizgimizi bozmadık, bozmayacağız da.?

YENİ YÖNETİM KURULU

Şube Başkanı Zekeriya Aytekin. Asil Üyeler: Feyyaz Şeran, Hüseyin Baran, Mehmet Akat, Erol Tekin. Yedek Üyeler: Ömer Lütfi Ilgaz, Hasan Coşar, Salih Ayar, Halil Ceylan, Dursun Ertekin. Denetim Kurulu Asil Üyeler: Gürbüz Şimşek, Mehmet Çulhaoğlu, Fikri Keleş. Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Halis Şahin, Ertuğrul Uludoğan, Mustafa Hato. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü