KESKİN´DE KURBAN BAYRAMI İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

KESKİN´DE KURBAN BAYRAMI İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

Keskin Kaymakamı Muammer KÖKEN, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçede bulunan büyükbaş besi çiftliğinde incelemelerde bulundu.

ÇİFTLİKLER GEZİLİDİ

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının düve kesimine yasak getirmesinin ardından Kaymakam Köken, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serdal Avcı  ile birlikte ilçede büyükbaş besi çiftliklerini ziyaret edip, çiftlik sahiplerine konu hakkında uyarılarda bulundu.  Büyükbaş hayvan ithalatının azaltılması, et ihtiyacının yerli hayvanlardan karşılanması için dişi hayvanların kesilmemesi gerektiğini vurgulayan Köken, hayvancılıkla geçimini temin eden bir ilçe  olarak hayvan varlığını arttırmak, ete olan  dışa bağımlılığı en aza indirmek için  gebe ve damızlık değeri yüksek hayvanların kesilmemesi gerektiğini söyledi.

 

?ÇEVREYİ KİRLETMEYİN?

 

Kaymakam Köken bayrama kadar hayvan hareket sevkinin kontrol edilip dişi hayvan kesilmesinin önlenmesi için Emniyet ve Jandarma ekiplerine talimat verdi. Kurbanlık hayvana eziyet edilmeden, dini usullere göre ehil insanlara kurban kesimin yaptırılmasını ve kesim sonrası kurban atıklarının çevreyi kirletmemesi için kurumlara talimat verdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ