Keskin´de kültür katliamı!

Keskin´de kültür katliamı!

YARIM DOKTOR CANDAN, YARIM İMAM DİNDEN EDER? PEKİ, YARIM MÜTEAHHİT?

YARIM DOKTOR CANDAN, YARIM İMAM DİNDEN EDER? PEKİ, YARIM MÜTEAHHİT?

Keskin´de kültür katliamı!

Vali olarak göreve başladığı günden itibaren Kırıkkale´nin kültürel ve sanatsal yönünü ortaya çıkaracak projelere imza atan Vali Yunus Sezer´in gayretleri tüm Kırıkkale halkı tarafından hayranlıkla izleniyor. Peki, Vali Sezer´in özverisi, uygulayıcılara da aynı derecede yansıyor mu?

Bu sorunun cevabı son yıllarda Keskin´de ayağa kaldırılan ve yeni kütüphane binası olarak düzenlenmeye başlanan konakta kendisini ayan beyan ortaya koyuyor.

Daha önce İlçe Halk Kütüphanesi olarak kullanılan konağın, Dinek Yöresel Yemekler ve Gastronomi Merkezi olarak faaliyete geçmesinin ardından, kütüphanenin taşındığı ve Rahmi Pehlivanlı Müze Evinin tam karşısında bulunan konağın ?restorasyonu? tam bir kültür katliamı ve fecaati örneği.

?Restorasyon? kelimesiyle ?Revizyon? kelimesinin anlamını birbirine karıştırdığı çok net anlaşılan bir müteahhit tarafından yenilenen konakta, eskiye ve otantiğe dair neredeyse hiçbir şey bırakılmadı. ?Şerbetliğin? dış çerçevesi haricinde hiçbir özelliğini bırakmayan müteahhit, orijinalleri kaybolan ya da deforme olan kapı kollarının yerine de modern ?Amerikan Kapı Kolları? kullanmış.

Bütün bunlardan daha vahim ve elim olan ise konağın tuvalet, banyo ve mutfak alanları? Orijinaline sadık kalınmadan yenilenen ve otantik tüm özellikleri katledilen konağın tuvaleti tamamen modern sistemde dizayn edilirken, banyosuna da alafranga tuvalet konulması unutulmamış(!) Konağın mutfağında da aynı fecaate yol açan müteahhit, kütüphaneye yerleştirdiği kitaplıklarda da konağın orijinal ahşap rengine sadık kalma zahmetine katlanmamış.

Tüm bu yapılanlara rağmen, bu fecaate ve katliama göz yummayacağına inandığımız Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in bir an evvel konuya el atarak, yapılan yanlıştan dönülmesini sağlayacağına olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz.

PUSULA YORUM HABER



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı