Keskin, turizm merkezi oluyor

Keskin, turizm merkezi oluyor

VALİ SEZER, NEFES ALMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR...

Keskin, turizm merkezi oluyor

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Keskin’de bir dizi incelemelerde bulunarak, bu ilçede turizmin gelişesine yönelik yapılan çalışmaları inceledi.

İnceleme ziyareti kapsamında ilk olarak Keskin Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret eden Vali Sezer, Kooperatif Başkanı Zehra Tonga'dan faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. Üretime yönelik her girişimin destekçisi olacaklarını ifade ederek girişimci kadınları tebrik eden Vali Sezer "Kadınlarımızın üretime yönlendirilmesi, istihdamı için yapılan çalışmalar kapsamında üçüncü kooperatif Keskin ilçemizde kuruldu. Valilik ve Kaymakamlık himayelerinde kurulan bu kooperatife üretim ve satış yapmaları için yer tahsisi yapıldı. Kadınlarımız burada hem üretecek hem de pazarlayacak" dedi.

Daha sonra sokakların sağlıklı hale getirilmesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların yapılacağı alanla, yapım çalışmaları devam eden Karıştıran Mesire Alanında incelemelerde bulunan Vali Sezer, Keskin'i turizm merkezi haline getirebilme hedefleri doğrultusunda, “Keskin'de Bir Gün” sloganıyla yola çıkıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Öncelikle tarihi konakları restore ediyoruz, diğer taraftan tarihi dokuya uygun şekilde sokak ve cadde sağlıklaştırması çalışması yapacağız. Burada Milli Mücadele döneminde Keskin'in ortaya koyduğu fedakârlığı yansıtacak bir müze planlıyoruz. Keskin ilçemize gelen ziyaretçilerin Sulu Mağara, Rahmi Pehlivanlı Evi, Gastronomi Merkezinde yemek molası, restore edilecek çarşıda ziyaret ve alışveriş, müze ve tarihi konakları ziyaret, Taş Mektepte müzik ziyafetinin ardından dolu dolu bir günü geçirip ilçemizden ayrılmasını istiyoruz. Bu konuda İl Özel İdaremiz, belediyemiz, kaymakamlığımız güzel bir çalışma ortaya koyuyor."

İncelemeler kapsamında yapım çalışmaları devam eden Keskin Köylü Pazarının kurulacağı alanda da incelemelerde bulunan Vali Sezer, incelemelerinin ardından KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca Sosyal Gelişim Programı kapsamında desteklenen "Çamurlu Eller KOP ile Düşler Kuruyor Atölyesini” ziyaret etti. Atölyede, hediyelik eşya, ev dekorasyonu gibi alanlarda üretim yapan kadınları tebrik eden Vali Sezer, ürünleri inceleyerek bilgi aldı. Vali Sezer'e inceleme ziyaretlerinde Kaymakam Tekin Erdemir ile Belediye Başkanı Dede Yıldırım da eşlik etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı