Keskin kültürü yeniden canlanıyor

Keskin kültürü yeniden canlanıyor

Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, ilçenin tarihi vizyonu olan, Taş Mektep'in kapılarını halka açtığını ve halk tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Her Salı ve Cuma akşamı saat 18.00'dan sonra Taş Mektep'te programların düzenlendiğini belirten Özerk

HALK GÜNÜ DÜZENLENECEK

Keskin Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan Taş Mektep’te Her Salı ve Cuma akşamları sıra gecesi düzenleniyor. Taş Mektep’te Keskin Kaymakamlığı organizasyonunda Her hafta Salı ve Cuma Günleri halk tarafından yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz gün Taş Mektep ’de düzenlenen halk gününde Keskin Taşan Kardeşler Topluluğunun birbirinden güzel parçalarıyla Taş Mektep’te bulunan vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattığı kaydedildi. Keskin’in tarihi simgesinin artık ortaya çıkacağını belirten Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Taş Mektep’in halka açıldığını ve gelmek isteyen vatandaşları misafir edeceklerini söyledi.

 

DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Keskin’in değerlerine, simgelerine sahip çıktıklarını belirten Kaymakam Özcan, yine tarihi yerlere restorasyon çalışmaları yapılacağını bildirdi.  Keskin’in simgesi olar Rahmi Pehlivanlı’nın da evinin restore çalışmalarının yapıldığını belirten Özcan, en kısa sürede restorasyonun tamamlanacağını ifade etti. Keskin halkının sıcakkanlı olduğunu söyleyen Özcan, ilk geldiği günden bu yana kendisine yol gösteren vatandaşlara teşekkür ettiğini belirtti. Birlik ve beraberlik içerisinde projelere önem vereceklerini belirten Özcan, halkın da önerilerini dikkate alacaklarını kaydetti.

 

İLÇENİN CANLI KALMASI GEREKİYOR

Keskin’in canlı kalması için Taş Mektep’te halk günü düzenlediklerini ifade eden Keskin Kaymakamı Özcan şöyle konuştu, “ Her hafta Salı ve Cuma akşamı saat 18:00’den sonra, tadına doyum olmaz yöresel Keskin yemekleri eşliğinde Keskin türkülerinin icra ediliyor. Bu tür sosyal faaliyetlerle Keskin’in sosyal hayatını canlandıracağını düşünüldük bu türden etkinliklere Keskin’in tarihi canlı kalması planlanıyoruz. Yöremizin halk ozanlarından Hacı Taşan, Neşet Ertaş Gibi üstatların unutulmaması için bu tür organizasyonlarımız devam edecek. Talepler doğrultusunda ilk olarak Taş Mektep’de halk günü olarak başladık.” şeklinde konuştu.

 

ETKİNLİKLER SÜRÜYOR

Usta öğreticilerden Duran Taşan İse, “Taş Mektep’de Keskin’in tarihinin ve yöremizin halk ozanlarından Hacı Taşan, Neşet Ertaş’ın unutulmaması için çalışıyoruz. Salı ve Cuma günleri halk günü yapıyoruz. Diğer günlerde ise kurslarımızda gitar saz ney ritim gibi dersler veriyoruz. Bu tür etkinlikler ile Keskin’de sosyal faaliyetleri artırmak için elimizden gelini yapıyoruz. Başta Keskin Kaymakamlığı olmak üzere emeği gecen ve bizleri denilemeye gelen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ