KESKİN, EMEKLİYİ UYARDI

KESKİN, EMEKLİYİ UYARDI

BASRİ KESKİN, ?EMEKLİNİN, 2002 VE 2006 YILLARINA YÖNELİK ALACAKLARI İÇİN AÇTIĞIMIZ EMSAL DAVA, YARGITAY ? DA GÖRÜŞÜLÜYOR. DİLEKÇEYLE BU HAKKI ALABİLMEK, NE YAZIK Kİ, MÜMKÜN DEĞİL? DEDİ.

KESKİN, EMEKLİYİ UYARDI
Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, Bazı yayın organlarında yeni bir davaymış gibi kamuoyuna sunulan ve emeklilerinin 2002 ve 2006 yıllarına yönelik zam farkı alacakları bulunduğuna ilişkin davanın dernekleri tarafından açıldığını söyledi. Bunun emsal bir dava olduğunu belirten Keskin, emeklileri dava açmamaları ve SGK birimleri önünde dilekçe satanlara aldanmamaları konusunda uyardı.
 
10-15 LİRAYI BULAN DİLEKÇELER SATIYOR
Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin açıklamasının devamında şunları kaydetti; ?Davanın, daha önce de birçok kez kamuoyuna duyurulmuş olmasına rağmen bazı simsarların emeklilerimize, bu hakkın dilekçeyle alınabileceğini telkin ederek SGK birimlerinin önlerinde bedeli 10-15 lirayı bulan dilekçeler satıyor. Simsarlara aldanmayın, paranızı kaptırmayın. Bu sorun dilekçeyle çözümü mümkün olmayan bir sorundur. Yargıtay karar vermeden bu hakkı verilmesi söz konusu değildir? dedi.
 
EMEKLİLERİMİZİ UYARMAK İSTİYORUZ
Keskin, ?Birçok emeklimiz derneğimize başvurup bazı simsarların SGK birimlerinin önlerinde 2002 ve 2006 yıllarına ilişkin alacaklarımızın dilekçe vermek suretiyle alınabileceğini telkin ettiklerini söylediler. Keza telefonla ve elektronik posta yoluyla başvuran bütün emeklilerimizi bu simsarlara karşı uyardık. Ancak bir kez daha kesin ve net bir şekilde emeklilerimizi uyarmak istiyoruz. Bu sorun dilekçeyle çözülecek bir sorun değildir. Kimse bu telkinlere aldanıp da parasını kaptırmasın, insanlarımız hem dilekçelere para veriyorlar, hem de postane önlerinde kuyruklar oluşturup iadeli taahhütlü olarak bu dilekçeleri Ankara? ya postalamaya çalışıyorlar. 10 ? 15 lira dilekçeye 5- 6 lira da postaya ödeyen emeklilerimiz umut tacirlerinin oyuncağı olmaktadırlar?
 
KİMLİK BİLGİLERİNİZİ VE İMZANIZI SİMSARLARA VERMEYİN
?Üstelik bu gibi durumlarda diğer bir tehlike de emeklilerimizin kimlik bilgilerinin ve imzalarının simsarların eline geçmesi ihtimalidir. Özellikle bu hususta emeklilerimizin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Sakın kimlik bilgilerinizi tanımadığınız kişilere, hele hele de simsarlara vermeyin. Sakın dilekçeyle bu hakkın alınabileceği telkinlerine aldanmayın. Bu konuda ve her konuda en doğru bilgiyi alabileceğiz yegane adres, davayı emeklilerimiz adına açmış olan Türkiye Emekliler Derneğimiz?dir. Dava Yargıtay? da görüşülmektedir ve kısa süre içinde sonuçlanacağı ümidindeyiz.?
 
DAVA AÇAN EMEKLİNİN PARASINI ALDIĞI İDDİASI DA TAMAMEN ASILSIZDIR
?Bu davanın benzeri olarak birkaç davanın daha açılmış olduğu da bilinmekle beraber, anılan davaların henüz bilirkişi aşamasında oldukları ve Yargıtay? a bu konuda başka bir davanın daha ulaşmadığı da bilinmektedir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bugüne kadar ödemiş böyle bir para da bulunmamaktadır. Emeklilerimizin, Yargıtay? da görüşülmekte olan pilot davamızın sonucunu beklemeleri ve bu davanın sonucuna göre hareket etmeleri en doğru yaklaşım olacaktır? ifadelerini kullandı.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ