Keskin cazibe merkezi olacak

Keskin cazibe merkezi olacak

Keskin ilçesinin cazibe merkezi olacağını söyleyen Belediye Başkanı Dede Yıldırım; bunun için çalışmalarını hızlı bir biçimde sürdürdüklerini bildirdi. Yıldırım Keskin her yönüyle cazibe merkezi olacak” dedi.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Belediye Başkanı Dede Yıldırım yapılan ve devam eden çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yıldırım, çalışmaların hızla devam ettiğini, Keskin’in 2019’un 2014’ten daha iyi olacağını söyledi. Çalışmaların hayata geçmesinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay’ın büyük desteklerini gördüklerinin altını çizen Başkan Yıldırım, Atalay ve bölge milletvekillerine teşekkür etti.

SEÇİMLER KESKİN İÇİN KURTULUŞ OLDU

Kırıkkale’nin en büyük ilçesi olmasına rağmen son yıllarda beklenen atılımı bir türlü sağlayamayan, eski günlerini arayan Keskin ilçesinde yerel seçimlerin ardından Belediye Başkanı Dede Yıldırım’la birlikte yeni bir dönem başladı. İlçede hizmet seferberliği başlatan Belediye Başkanı Yıldırım, ilçenin daha iyi yaşanabilir bir konuma gelmesi için ekibiyle birlikte gece gündüz demeden çalışıyor. Sorun yumağına bahane yerine çözüm üreten Belediye Başkanı Yıldırım, sorunları tek tek çözüme kavuşturuyor. İlçenin özlemini çektiği halkıyla, esnafıyla, personeliyle barışık belediye kavramını kendisine ilke edinen Başkan Yıldırım, projelerini bir bir hayata geçiriyor.

YENİ TOKİ BLOKLARI YAPILACAK  

Belediye Başkanı Dede Yıldırım ile yeni bir hizmet sayfası açan Keskin ilçesi, adeta şantiye halini almış durumda. Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım yaklaşık 9 aylık süre zarfında yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında gazetemize bilgiler verdi. Bir yandan çalışmalarını anlatan Başkan Yıldırım, diğer taraftan ilçe halkına TOKİ müjdesi verdi. İlçede TOKİ ikinci etap çalışmasının kısa zamanda başlayacağına işaret eden Başkan Yıldırım, yer tahsisinin de yapıldığını söyledi. Başkan Yıldırım girişimlerinin sonuç verdiğini ve TOKİ’nin 2+1 ve 3+1’lerden oluşan 350 yeni konut yapacağını müjdeledi.  

HER ALANDA DEĞİŞİK ÇALIŞMA VAR

İlçenin her yerinde bir çalışma başlatıldığını, bunu da başta Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve bölge milletvekillerinin desteğiyle yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Yıldırım, “Yıllardır kullanılan ilçemiz içme suyu şebekesi altyapı çalışmaları hızla ilerliyor. Buna paralel olarak ilçemize cazibeli içme suyu kazandırdık. Su kesintilerine maruz kalan ilçemizde bu sorununu da ortadan kaldırmak amacıyla 5 bin tonluk su deposu çalışmasını başlattık bitmek üzere. Belediyemiz tarafından yürütülen Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları kapsamında sebze halinde bulunan manavların dükkânları değiştirildi. Baraka görünümlü eski dükkânlarımız ve manavlarımız Belediyemize ait modern dükkânlara taşınıyor. Boşalan dükkânlar yıkılacak, yerlerine yeşillendirme ve ağaçlandırma yapılacak” diye konuştu.

YENİ ÖĞRETMENEVİ VE PARK ÇALIŞMASI

Keskin’de daha nezih, daha ferah ve daha geniş mekânı olan bir öğretmenevi kazandırmak için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Yıldırım, önceliklerinden bir tanesinin de öğretmenevini kısa süre zarfında ilçeye kazandırmak olduğunu kaydetti. Başkan Yıldırım yeni öğretmen evi için yer tahsisini de gerçekleştirdiklerini vurguladı. İlçe turizminin canlanması adına sulu mağaranın bir avantaj olduğunu belirten Belediye Başkanı Yıldırım, Sulu Mağara alanında yeni bir park çalışması başlattıklarını söyledi. 3 bin m2 büyüklüğündeki alanda park çalışması başlattıklarına işaret eden Başkan Yıldırım, yeni parkın bölgeye yeni bir çehre kazandıracağını vurguladı.

KESKİN BÖLGENİN ÖRNEK İLÇESİ  

Allah’ın izniyle Keskin 2014’ten 2019 çok daha iyi olacak. Keskin’deki değişimi hep beraber göreceğiz. Keskin belki geçmişini yakalayamaz ama çok geri kalmış, mezbele görünen ilçe olmaktan çıkacak. 30 Mart öncesi personelin maaşını veremeyen, suyu akmayan, Keskin’e hizmet yapılmaz, yatırım yapılmaz diyen insanlar şuanda yok. Keskin artık bir cazibe merkezi, yerleşim yeri olacak, yatırımlarda gelecek. Bizim önceliklerimizden birisi olan doğalgaz gelirse OSB’miz biran önce dolmuş olacak. Vatandaşımız buradan gitmeyecek. Bunun için destek gördüğümüz başta Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Beşir Atalay, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ve Kırıkkale Milletvekilimiz Ramazan Can’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar her zaman taleplerimizle ilgileniyorlar. Kendilerine keskin adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

SULU TARIM GELİŞMELİ

İlçe merkezi dışında ilçe geneliyle de yakından ilgilendiklerini söyleyen Başkan Yıldırım “Özellikle sulu tarım, hayvancılık ve bağcılık konusunda Keskin’e sayın valimiz ve ilgili tarım müdürümüzden ricalarda bulunduk. Biliyorsunuz Hasandede’nin üzümü meşhur. Bu üzüm sadece Hasandede’de değil bölge genelinde yetişebilen bir ürün. Arazilerimiz ve toprak yapımız bu üzüme karşı elverişli. Bunun teşvik edilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalarımız var. Bilindiği gibi Kırıkkale’nin en fazla ekilebilir arazisi Keskin ilçemizde, ancak en az sulu tarım da bizim ilçemizde. Hayvancılığa ve sulu tarımın artırılması için taleplerimiz oldu. Kızılırmak’tan daha fazla nasıl yararlanabiliriz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Sayın Bakanımız ve milletvekillerimizden taleplerde bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

ÜNİVERSİTEDEN FAKÜLTE TALEBİ  

Daha önce Hindiciliğin kullandığı alanın Kırıkkale Üniversitesine tahsis edildiğini ve şuanda alanın boş olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Yıldırım, bu alanda Kırıkkale Üniversitesinin bir fakültesinin değerlendirilebileceğini söyledi. Bu alan üzerinde Kırıkkale Üniversitesinin yapacağı yatırım ilçemizin gelişmesine olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Bu konuda sayın bakanımız, bölge milletvekillerimiz ve rektörümüzden destek rica ediyoruz” sözlerine yer verdi. İlçede birlik ve beraberliğin sağlandığını söyleyen Başkan Yıldırım, “Belediyemiz huzurlu, halkımız huzurlu, esnafımız huzurlu. Keskin Belediyesine mal veren hiçbir esnafımız kapıda beklemiyor. Personelimizin hiçbir alacağı yok. Daha yaşanabilir bir Keskin için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü