Keskin canlılığını yeniden kazanacak

Keskin canlılığını yeniden kazanacak

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Keskin nüfusunun giderek düştüğünü ve İller Bankası'ndan alınan ödeneğin de azaldığını belirtti. Her şeye rağmen Keskin'in canlılığını yeniden kazanacağını belirten Kolat, özel yatırımlarla birlikte Keskin'in gelişeceğini söy

HAYVANCILIĞA KATKI
Vali Ali Kolat, Keskin İlçesini ziyaret ederek burada yapılan yatırım ve projeler hakkında Kaymakam İlker Özerk Özcan’dan bilgiler aldı. Keskin Organize Sanayi Bölgesi’nin etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Kolat, teşvik sistemi ile yatırımcıların buraya yönelmesi gerektiğini söyledi. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan alanları ve ilçeye yapılan konutların da önemli bir proje olduğunun altını çizen Kolat; ilçenin gelişmesi için konut projelerinin devam etmesi gerektiğini bildirdi.

100 BİN TL ELEKTRİK GİDERİ VAR
Yaşanan su sıkıntısının çözüldüğünü, ilçenin su üretebilmek için 100 Bin TL elektrik gideri olduğunu belirten Kolat, ilçenin nüfusunun giderek düştüğünü, İller Bankası’ndan da çok az ödenek geldiğini ve bu da gelir- gider dağılımında sorunlara yol açtığını ifade etti.
Yurt sorununun ortadan kalktığını, Rahmi Pehlivanlı Konağı’nın yeniden restorasyon çalışması ile düzenlendiğini belirten Kolat, ilçede ki tarihi simgelerin yenilendiğini belirterek, “Keskin eski canlılığını yeniden kazanacak” dedi. Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini belirten Kolat, özel sektör yatırımlarının da önemli olduğunu, bunun için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.

EN ÖNEMLİ İLÇELERDEN BİRİSİ
Kolat, Keskin’in, Kırıkkale’nin en önemli ilçelerinden birisi olduğunu bildirdi. Tarihi mimarisi ile Keskin’in diğer ilçelerden ayrıldığını belirten Vali Kolat, tarihi yapıların yeniden restore edildiğini kaydetti. Kolat, tarihi ile şehre yön veren ilçelerin yeniden düzenleneceğini ve bu bağlamda önemli yatırımlar alarak gelişeceğini bildirdi. Kolat şöyle konuştu, “Keskin tarihi yapıdan baktığımız zaman Türkiye’nin en önemli ilçelerinden birisidir. Tarihe yön veren medeniyetlerin parçalanıp yeniden doğduğu Keskin’e yapılacak yatırımlar ile ilçenin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

ÜNLÜLERİN İLÇESİ KESKİN
Kolat konuşmasını şöyle sürdürdü, “Keskin tarihi yapıdan en önemli ilçelerimizden birisidir. Baktığımız zaman tarihi yerlerin restorasyon edilmesi gerekir. Bunun için çalışmalar yaptık. Hacı Taşan’ın, Rahmi Pehlivanlı’nın ve birçok ünlünün doğduğu yer olan Keskin, Kırıkkale’nin tarihini temsil ediyor. Yeni yatırımlar ve yeniden düzenlenecek olan yatırım projeleri ile Keskin’i geliştirmek istiyoruz. Organize Sanayi Bölgemizin yoğun bir şekilde çalışması ve yatırımcı çekmesi gerekiyor. Bunun için çalışacağız” dedi.

TARİHİ YAPILAR RESTORE EDİLDİ
Kolat, ilçede bulunan tarihi yapıların yeniden restore edildiğini söyledi. Keskin Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım çekmek için toplantılar yapacaklarını belirten Kolat, bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini bildirdi. Kolat daha sonra ilçede bulunan vatandaşları ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi. Sık, sık suların kesildiğini belirten vatandaş ile bire bir sohbet eden Kolat, Keskin’de bir daha su sıkıntısının yaşanmayacağını, bu konuda önemli adımların atıldığını söyledi.


KÜLTÜRÜ YAŞATACAĞIZ
“Keskin’in kültürünü yaşatmak için her türlü çalışma ve gayreti göstereceğiz. Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksekokulu güzel bir okulumuz. Bin 400 öğrenci bulunuyor. Burada da bazı ufak sıkıntılar var. Fakat bu okul Keskin için önemli bir kazanım. Keskinli vatandaşlarımız buraya sahip çıkması gerekir. Keskin’de yapacağımız çalışmalar buradaki öğrencilerimiz iyi bir eğitim almaları sosyal etkinliklere katılmaları anlamında ve dışarıdan gelecek insanlara hizmet edecek şekilde çalışma olacak.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ